«Es negrābstos. Nu labi, tikai mazliet.» Žurnālistes apsūdz Krievijas Valsts Domes deputātu par uzmākšanos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Raidorganizācijas BBC žurnāliste apsūdzējusi Krievijas Valsts Domes deputātu Leonīdu Slucki seksuālā uzmācībā pēc tam, kad ar līdzīgām apsūdzībām nākušas klajā vēl divas citas žurnālistes. Komentējot notikušo, Krievijas parlamenta apakšpalātas spīkers Vjačeslavs Voloģins spējis ieteikt tikai vienu risinājumu - cietušajām žurnālistēm esot jāmeklē jauns darbs, vēsta «The Independent».

BBC Krievijas servisa žurnāliste Farida Rustamova 2017.gada 24.martā devās uz Slucka kabinetu, lai iegūtu viņa komentāru par toreizējās Francijas prezidenta amata kandidātes Marinas Lepēnas vizīti Krievijā. Taču tikšanās, kuras laikā viņas diktofons bija ieslēgts, izvērtās nepatīkami.

Sarunas laikā Sluckis pēkšņi esot mainījis tematu un piedāvājis Rustamovai strādāt pie viņa. Kad viņa atteicās, Sluckis sacījis: «Tu no manis mūc, skūpstīties negribi, es uz tevi apvainojos.»

Rustamova norādīja, ka viņai esot draugs, ar kuru viņa gribot precēties. «Lieliski, tu būsi viņa sieva un mana mīļākā,» nelikās mierā Sluckis.

Tad politiķis pēkšņi esot pienācis viņai klāt, ar roku nobraucis pa kājstarpi un atlēcis nost, notikušo apraksta Rustamova. «Man aptrūkās vārdu, es sāku stostīties, apjukumā sastingu. Pateicu - vairs pie jums neiešu, jūs palaižat rokas.»

«Es negrābstos. Nu labi, tikai mazliet. «Palaist rokas» ir neglīts apzīmējums,» dzirdams diktofona ierakstā.

Ar līdzīgām apsūdzībām pēdējo divu nedēļu laikā klajā nākušas vēl divas citas krievu žurnālistes - telekanāla RTVI redaktora vietniece Jekaterina Kotrikadze un telekanāla «Doždj» producente Darja Žuka.

Sluckis nav atbildējis uz BBC lūgumu komentēt situāciju.

Taču ar savu viedokli nācis klajā Voloģins. «Jūs domājat, ka Domē strādāt ir bīstami? Nu tad nomainiet darbu,» viņš paziņoja.

Viņš uzskata, ka apsūdzības esot liberālo mediju mēģinājums pirms 18.martā gaidāmajām Krievijas prezidenta vēlēšanām diskreditēt valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu