Prezidents: augstskolām ir jāatbild uz tautsaimniecības pieprasījumu pēc konkrētiem speciālistiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas augstskolām ir jāspēj atbildēt uz tautsaimniecības pieprasījumu pēc konkrētiem speciālistiem, apmeklējot Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis pauda pārliecību, ka turpmākai Latvijas tautsaimniecības attīstībai ir būtiski, lai valsts spētu definēt nozarēs nepieciešamo jauno speciālistu skaitu, savukārt Latvijas augstskolām ir jāspēj atbildēt uz tautsaimniecības pieprasījumu pēc konkrētiem speciālistiem.

Vējonis sacīja, ka Latvijas augstskolu programmas ir apliecinājušas arī savu starptautisko konkurētspēju. Tāpēc, vienlaikus ar nepieciešamību strādāt, lai nodrošinātu Latvijas tautsaimniecības attīstībai nepieciešamos speciālistus, augstskolām arī pilnā mērā jāizmanto savs eksporta potenciāls. «Kā augstskolai ar vislielāko pieredzi ārzemju studentu piesaistē, RSU ir iespēja un pienākums turpināt darbu pie mūsu izglītības sistēmas starptautiskās konkurētspējas palielināšanas,» tikšanās laikā ar RSU vadību atzīmēja Vējonis.

Valsts prezidents RSU apmeklējuma laikā klātienē apskatīja RSU Medicīnas izglītības un tehnoloģiju centru, RSU Stomatoloģijas pirmsklīnisko mācību bāzi, kā arī tikās ar RSU vadību.

RSU rektors Aigars Pētersons tikšanās laikā ar Valsts prezidentu vērsa uzmanību uz nepieciešamību pēc lielāka valsts atbalsta gan augstākajai izglītībai, gan zinātnei. Viņš atzīmēja, ka valsts finansējumam būtu jāseko studiju programmu kvalitātei un studentam, tādējādi atgādinot, ka RSU sociālo zinātņu programmām joprojām nav valsts budžeta vietu.

Lai pārrunātu augstākās izglītības jomā esošos izaicinājumus un iespējamos to risinājumus, Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, 7.martā, tiksies ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektoru Guntaru Prāni, Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru Kristapu Zariņu un Latvijas Kultūras akadēmijas rektori Rūtu Muktupāvelu. Savukārt ceturtdien, 8.martā, plānota tikšanās ar Latvijas Universitātes rektoru Indriķi Muižnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu