Kādreizējais tenisists Pavlovs kļuvis par Latvijas izlases kapteini Deivisa kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas tenisa izlasi Melnkalnē gaidāmajā Deivisa kausa Eiropas zonas trešās grupas turnīrā kopā ar Mārtiņu Podžu pārstāvēs Artūrs Lazdiņš, Roberts Grīnvalds un Mārtiņš Rocēns, bet kapteiņa lomā debitēs Deniss Pavlovs, kurš nomainīs amatā Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretāru Kārli Lejnieku.

Eiropas zonas trešajā grupā Melnkalnē šogad spēlēs astoņas komandas - Latvija, Kosova, Moldova, Monako, Lihtenšteina, Melnkalne, Malta, San Marīno - kas pēc izlozes tiks sadalītas divās apakšgrupās. Pārspēlēs tiksies katras apakšgrupas spēcīgākā komanda, cīnoties par iespēju iekļūt Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

Jaunais Latvijas vīriešu tenisa izlases kapteinis būs pieredzes bagātais Pavlovs, kurš 11 gadus pārstāvēja Latvijas izlasi Deivisa kausa mačos. Viņš bijis vairākkārtējs Latvijas čempions jauniešu un pieaugušo vecuma grupās, karjeras laikā ATP rangā sasniedzot 263.vietu vienspēlēs un 155.pozīciju dubultspēlēs. Viņš uzvarēja divos «Challenger» līmeņa turnīros dubultspēlēs un vairākkārt tika pie «Future» tituliem.

Pašlaik Pavlovs ieguvis C kategorijas tenisa trenera licenci.

«Latvijas vīriešu tenisam nepieciešams jauns grūdiens, kas veicinātu jauno spēlētāju motivāciju trenēties, kā arī profesionālo izaugsmi. Mūsu izlases sastāvā ir jauni un perspektīvi tenisisti, kas nākotnē var kļūt par augstas klases spēlētājiem. Ticu, ka mums ir jādod iespēja šiem spēlētājiem sevi pierādīt augstākajā līmenī, pārstāvot Latvijas izlasi,» paudis LTS prezidents Juris Savickis.

No šī gada Latvijas izlases sastāva 23 gadus vecais Podžus pasaules rangā šobrīd ieņem 574.vietu vienspēlēs, divdesmitgadīgais Lazdiņš ir 1375.pozīcijā, 18 gadus vecais Grīnvalds atrodams 1583.vietā, bet septiņpadsmitgadīgais Rocēns ir 1875.pozīcijā.

Izlasē jau vairākus gadus nepalīdz visu laiku slavenākais Latvijas vīru tenisists Ernests Gulbis, kamēr Miķelis Lībietis šogad nespēlē smagas traumas dēļ.

Aizvadītajā gadā Latvijas izlase nespēja noturēties Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā, zaudējot Norvēģijas un Marokas izlasēm.

2008., 2010. un 2014. gadā Latvijas izlase spēlēja Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, bet vien trešajā grupā iepriekšējo reizi spēlēja 2003.gadā, kad tajā pat sezonā spēja atgriezties līmeni augstāk.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko jau kopš 1900.gada organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF). Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu