Saūda Arābijā noticis pirmais sieviešu maratons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Konservatīvajā islāma valstī Saūda Arābijā pagājušonedēļ tika rīkots pirmais maratons sievietēm, tādējādi valsts cenšas veicināt sieviešu sporta modernizāciju. 3 kilometru maratons, precīzāk skrējiens, norisinājās Al-Ahsas pilsētā, un starta signālu gaidīja 1500 dalībnieces, kaut gan reģistrēto dalībnieču skaits bija aptuveni 2000.

Par pirmā maratona uzvarētāju kļuva Mizna Al Nasāra, kura pēc uzvaras paziņoja, ka cer 2020. gadā pārstāvēt savu valsti Olimpiskajās spēlēs Tokijā.

28 gadus vecā inženiere trīs kilometru maratonu noskrēja 15 minūtēs, apsteidzot dalībnieces no ASV un Taivānas, kas maratonā ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

Mizna sacīja, ka viņu pilnībā esot atbalstījusi ģimene, pirms sacensību norises dienas neveidojās nekādas problēmas vai sarežģījumi. Tuvinieku atbalsts un motivēšana sniedza milzīgu apņemšanos būt labākajai un sasniegt finišu pirmajai.

Kopš 2014. gada Mizna maratonam gatavojusies katru dienu. Veselīgs un sabalansēts uzturs, treniņu programma ik dienu ļāvusi maratona dalībniecei piedalīties islāma un arābu solidaritātes spēlēs, bet tagad lielākais sapnis ir doties uz Olimpiskajām spēlēm.

Maratons nav vienīgais pasākums sieviešu tiesību situācijas uzlabošanai Saūda Arābijā, pēdējo mēnešu laikā sievietes guvušas panākumus Saūda Arābijā, sekmējot intensīvas pārmaiņas sporta jomā. Arvien biežāk tiek veidoti sporta pasākumi un turnīri lielākos un mazākos stadionos. Jāpiemin, ka pēdējo mēnešu laikā valdība ir atvieglojusi vairākus ierobežojumus sievietēm, tostarp atcēlusi autovadīšanas aizliegumu, sievietes varēs sēsties pie stūres jau jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu