Līdz šim valsts garantētajās atlīdzībās 901 «ABLV Bank» klientam izmaksāti € 13,7 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šodienai valsts garantētajās atlīdzībās 901 AS «ABLV Bank» klientam izmaksāti 13,7 miljoni eiro, informēja bankā «Citadele».

Sākoties darba nedēļai, klientu aktivitāte ir kļuvusi lielāka, tādēļ klientu ērtībai «Citadele» aicina iepriekš pieteikt bankas apmeklējumu, zvanot pa diennakts tālruni 371 67010076 vai piesakoties «Citadeles» mājaslapā.

Sestdien un svētdien pēc valsts garantētās atlīdzības uz banku «Citadele» lielākoties nāca Latvijas vietējie iedzīvotāji. Savukārt, sākoties darba nedēļai, arvien aktīvāk bankas apmeklējumu piesaka juridiskās personas, kā arī starptautiskie klienti.

Tie klienti, kuriem ir «Citadeles» internetbanka, valsts garantēto atlīdzību var pieteikt «Citadeles» internetbankā un uz bankas filiāli nav nepieciešams doties. Tāpat Latvijas vietējiem iedzīvotājiem un juridiskām personām ir iespēja pieteikt «Citadeles» konta atvēršanu jebkurā no 30 bankas «Citadele» filiālēm visā Latvijā un pēc tam pieteikties valsts garantētajai atlīdzībai, izmantojot «Citadeles» internetbanku.

Līdztekus Latvijas iedzīvotājiem un juridiskām personām valsts garantētās atlīdzības izmaksa tiek nodrošināta četrās filiālēs Rīgā un vienā filiālē Jūrmalā.

Savukārt starptautiskie klienti valsts garantēto atlīdzību var saņemt filiālē «Citadele», Republikas laukumā 2A, Rīgā. Arī starptautiskie klienti ir aicināti iepriekš pieteikties bankas apmeklējumam.

Kā atzīst Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, "Citadele ir profesionāla banka.
Turklāt pozitīvi, ka bankai jau pieredze ar Krājbankas noguldītājiem. Galvenais, lai tas notiek profesionāli."

Jau ziņots, ka banka «Citadele» sestdien «ABLV Bank» klientiem sāka izmaksāt garantētās atlīdzības. Sestdien līdz darba laika beigām valsts garantētā atlīdzība bija izmaksāta 378 «ABLV Bank» klientiem par kopējo summu 5,9 miljoni eiro, iepriekš informēja «Citadele» bankā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Noregulējuma un garantiju fonda daļas vadītāja Jeļena Ļebedeva žurnālistiem iepriekš sacīja, ka 87,8% «ABLV Bank» klientu tiks segti pilnībā visi noguldījumi, tostarp no iekšzemes klientiem visi noguldījumi tiks segti 97,8%.

Kopumā «ABLV Bank» ir 22 830 klientu, tostarp iekšzemes klientu skaits ir 8468, no tiem 7418 ir fiziskas personas, bet 1050 ir juridiskas personas. Starp 14 362 ārvalstu klientiem ir 9268 juridiskas personas un 5094 fiziskas personas.

Garantētā atlīdzība segs noguldījumu 20 051 klientam, bet pilnā apmērā noguldījumi netiks segti 2779 klientiem, no tiem 184 ir vietējie klienti, pārsvarā juridiskas personas. No 2595 ārvalstu klientiem, kuriem noguldījums pilnībā netiks segts, ir 1859 juridiskas personas un 736 fiziskas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu