Riverss: Porziņģa savainojums ir traucēklis jauniem «Knicks» darījumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/TVNET kolāža

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa trauma rada neskaidrības ar jaunu spēlētāju iesaistīšanu Ņujorkas «Knicks» komandā, Ņujorkas izdevumam «The Newsday» paudis citas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Losandželosas «Clippers» treneris Doks Riverss.

Porziņģis 7.februāra spēlē pret Milvoki «Bucks» sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs aptuveni uz desmit mēnešiem.

Latvietim tika veikta operācija un ir sākts rehabilitācijas process. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gadu.

Riverss uzskata, ka šādi nopietni savainojumi ne vien ietekmē «Knicks» vietu turnīra tabulā, bet arī komandas iespējas starpsezonā piesaistīt brīvos aģentus.

«Tie ir smagi triecieni,» sacīja Riverss. «Tomēr mūsdienās šāds savainojums vairs nav nāvessods. Daudzi puiši atgriežas veseli un jūtas labi. Bet Porziņģim šī bija «All-Star» sezona. Jo labāk viņš sevi parāda laukumā, jo vairāk ir tādu, kas vēlas spēlēt kopā ar viņu.»

Riverss, kurš tiek minēts kā iespējamais «Knicks» galvenā trenera amata kandidāts, ja netiks pagarināts līgums ar Džefu Hornačeku, domā, ka vēl sāpīgāk ir būt bez Porziņģa un vienlaikus nezināt, kad viņš varēs atgriezties laukumā.

Porziņģim, kurš Ņujorkā iziet rehabilitāciju, 13.februārī tika veikta operācija. Vēl nav nosaukts kāds precīzs atgriešanās laiks, un «Knicks» ir piesardzīgi, jo dažiem spēlētājiem atveseļošanās prasījusi gadu vai pat vēl ilgāk.

No «Knicks» šovasar netiek gaidīta liela aktivitāte centienos piesaistīt kādu NBA zvaigzni, turklāt klubs nevēloties darīt neko tādu, kas smagi varētu ietekmēt tā nākamā gada algu griestus.

Tiek lēsts, ka 2019.gada vasarā «Knicks» varētu iesaistīties cīņā, lai iegūtu tādus spēlētājus kā Kavai Lenardu, Džimiju Batleru, Kembu Volkeru, Kevinu Lavu vai Kairiju Ērvingu, kurš jau esot komunicējis ar Porziņģi, norādot, ka labprāt ar tādu basketbolistu būtu vienā komandā.

Kopš Porziņģa traumas «Knicks» zaudējusi astoņās no deviņām spēlēm un reāli vairs nepretendē uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Austrumu konferences kopvērtējumā «Knicks» ar 24 panākumiem 64 mačos ir 11.vietā, no pirmā astotnieka atpaliekot par deviņu uzvaru tiesu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu