Norvēģu progresīvais kabarē roks «Vulture Industries» Jelgavā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicātes

Norvēģu progresīvās un avangarda rokmūzikas meistari «Vulture Industries» Eiropas turnejas ietvaros ar savu jaunāko albumu «Stranger Times» koncertēs arī Latvijā – studentu pilsētā Jelgavā, klubā «Melno cepurīšu balerija» 8. martā. Grupa Latvijā spēlēs pirmo reizi.

Grupa dibināta 1998. gadā, Bergenā, Norvēģijā. Ar sākotnējo nosaukumu «Dead Rose Garden», kas iekšēju nesaskaņu dēļ gan ātri izjūk. Kopš 2003. gada, nomainot sastāvu un nosaukumu - dzimusi šī «Vulture Industries» sirreālā metāla kabarē grupa.

Tās pamatsastāvā mūziķi, kas joprojām darbojas grupā «Sulphur», kamēr pašam grupas līderim Bjornāram ir arī savs solo projekts «Black Hole Generator».

Muzikāli dažreiz grūti definējamais grupas spēlēšanas stils nereti tiek salīdzināts ar dažādu mūzikas stilu sajaukumu, kurā saprotamākie termini ir - progressive, experimental, industrial, doom, folk.

Īsi un lakoniski sakot - progresīvā roka un avangarda roka un metāla mūzikas sajaukums, lai gan tajā pat laikā, grupa joprojām izceļas uz pārējo smagā žanra kolēģu fona ar saviem koncertiem - ne velti tos mēdz salīdzināt ar kabarē vai par grupas faniem kļūst nejauši viņu koncertu pieredzējušie klausītāji, kas par šo grupu neko pirms tam nav dzirdējuši.

Līdzīgi mākslinieki: «Faith No More», «Arcturus», «Devin Townsend» un «Enslaved».

Koncerta sākums plkst. 20, biļetes iepriekšpārdošanā vietnē ticketshop.lv no 8-15 eur.

www.ticketshop.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu