Pusotras dienas laikā atlīdzībās «ABLV Bank» klientiem izmaksāti 8,6 miljoni eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ints Kalnins / Reuters

No sestdienas rīta līdz svētdienas plkst.14 valsts garantētā atlīdzība izmaksāta 512 «ABLV Bank» klientiem par kopējo summu 8,6 miljoni eiro, informēja bankas «Citadele» pārstāve Ieva Prauliņa.

Viņa norādīja, ka situācija «Citadeles» filiālēs arī otrajā «ABLV Bank» klientu garantēto atlīdzību izmaksas dienā ir mierīga un rindas neveidojas. Tieši tāpēc «Citadele» aicina «ABLV Bank» klientus, kuriem līdzekļi nepieciešami steidzami, izmantot iespēju un nākt uz banku jau svētdien, kad cilvēku plūsma ir maza. Turpretim tie «ABLV Bank» klienti, kuri pēc garantētās atlīdzības vēlas doties darbdienās, tiek aicināti savu apmeklējumu iepriekš pieteikt bankas «Citadele» interneta mājaslapā vai, zvanot pa diennakts tālruni +371 67 010 076, lai nebūtu jāstāv rindā.

Valsts garantētās atlīdzības izmaksas nodrošināšanā ir nodarbināti vairāk nekā 100 «Citadeles» darbinieki, kuri arī šajās brīvdienās strādā pastiprinātā režīmā.

Atlīdzības iespējams saņemt piecās «Citadeles» filiālēs - filiālē «Citadele» Rīgā, Republikas laukumā 2A, klientu apkalpošanas centrā «Skanste» Rīgā, Skanstes ielā 50, klientu apkalpošanas centrā «Mols» Rīgā, Krasta ielā 46, filiālē «Laimdota» Rīgē, Krišjāņa Barona ielā 20-1, kā arī Jūrmalas filiālē Jūrmalā, Jomas ielā 30. Šo filiāļu darba laiks arī svētdien, 4.martā, ir no plkst.10 līdz 19.

Tām personām, kas ir «Citadeles» klienti, uz filiāli nav jādodas, jo šie cilvēki naudas saņemšanu var pieteikt internetbankā. Pastāv arī iespēja doties uz jebkuru «Citadeles» filiāli, atvērt kontu šajā bankā, pieslēgt internetbanku un vēlāk internetbankā pieteikt garantēto atlīdzību, skaidroja Prauliņa.

Jau ziņots, ka banka «Citadele» sestdien «ABLV Bank» klientiem sāka izmaksāt garantētās atlīdzības. Sestdien līdz darba laika beigām valsts garantētā atlīdzība bija izmaksāta 378 «ABLV Bank» klientiem par kopējo summu 5,9 miljoni eiro, informēja Prauliņa.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Noregulējuma un garantiju fonda daļas vadītāja Jeļena Ļebedeva žurnālistiem iepriekš sacīja, ka 87,8% «ABLV Bank» klientu tiks segti pilnībā visi noguldījumi, tostarp no iekšzemes klientiem visi noguldījumi tiks segti 97,8%.

Kopumā «ABLV Bank» ir 22 830 klientu, tostarp iekšzemes klientu skaits ir 8468, no tiem 7418 ir fiziskas personas, bet 1050 ir juridiskas personas. Starp 14 362 ārvalstu klientiem ir 9268 juridiskas personas un 5094 fiziskas personas.

Garantētā atlīdzība segs noguldījumu 20 051 klientam, bet pilnā apmērā noguldījumi netiks segti 2779 klientiem, no tiem 184 ir vietējie klienti, pārsvarā juridiskas personas. No 2595 ārvalstu klientiem, kuriem noguldījums pilnībā netiks segts, ir 1859 juridiskas personas un 736 fiziskas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu