Slovākijā atbrīvoti seši no aizturētajiem aizdomās par saistību ar žurnālista slepkavību

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slovākijas varasiestādes atbrīvojušas sešas no tām septiņām personām, kas tika aizturētas saistībā ar žurnālista Jāna Kucjaka slepkavību.

Sagaidāms, ka drīzumā tiks atbrīvota arī septītā aizturētā persona, vēsta portāls «tvnoviny.sk».

Slovākijas policija ceturtdien paziņoja, ka aizturēti vairāki itāļu uzņēmēji, uz kuru saistību ar mafiju norādījis noslepkavotais žurnālists.

Slovākijas mediji vēstīja, ka aizturēto vidū bija uzņēmējs Antonino Vadala, kuram pieder vairākas kompānijas, kā arī vairāki viņa radinieki, kurus Kucjaks vainojis par saitēm ar itāļu mafijas sindikātu «'Ndrangheta» un sakariem ar Slovākijas valdību.

Kā ziņots, 27 gadus vecā Kucjaka un viņa draudzenes Martinas Kušnirovas līķi ar šautām brūcēm tika atrasti svētdienas vakarā pāra mājā Veļka Mačā Bratislavas austrumu pievārtē.

Savu pēdējo nepabeigto rakstu, kuru trešdien publicēja portāls «aktuality.sk», Kucjaks veltījis itāļu mafijas darbībai Slovākijā un tās sakariem ar premjerministram Robertam Fico tuvu stāvošām personām.

Opozīcija pieprasījusi žurnālista slepkavības izmeklēšanā iesaistīt ārvalstu ekspertus, kā arī jau iepriekš korupcijas skandālos iesaistītā iekšlietu ministra Roberta Kaliņāka demisiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu