«Sudden Lights»: Jā, mūs salīdzina ar Kaupera dēliem, bet mūzika nav sacensība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Vīksne

Pašmāju puišu grupa «Sudden Lights» nudien attaisno savu nosaukumu - viņi dziesmu konkursa «Supernova» finālā ierindojās otrajā vietā un tika nominēti «Zelta Mikrofona 2018» balvai kā labākā debija. Puiši atklāj, ka viņi muzikālās karjeras laikā jau saskārušies ar vairākiem salīdzinājumiem, tomēr to uztver ar smaidu.

Grupas dalībnieki Andrejs Reinis Zitmanis, Mārtiņš Matīss Zemītis, Kārlis Matīss Zitmanis un Kārlis Vārtiņš portālam TVNET atklāja, ka salīdzināšanu ar citām pašmāju grupām neuztver kā aizvainojumu. «Jā, mūs salīdzina, tas ir loģiski, bet, mūsuprāt, mūzika nav sacensība - mēs katrs mēģinām darīt savu labāko, radīt kaut ko skaistu, un būs daudz labāk, ja mēs veidosim nevis kaut kādu konkurenci, bet gan viens otru atbalstīsim,» pārliecināti ir puiši. Viņus salīdzinājuši gan ar «Prāta Vētru» jaunībā, gan grupas solista Renāra Kaupera dēlu grupu «Carnival Youth».

Vaicājot, kāda mūzika iedvesmo jaunos talantus, katrs atbild citādāk, tomēr visi vienprātīgi atbild, ka viņiem patīk «Instrumenti», «Prāta vētra», «Arctic Monkeys», «Radiohead» un «The Beatles».

Cik dažādas ir viņu muzikālās gaumes, tik atšķirīgi arī hobiji un intereses. Jaunieši paralēli mūzikai mācās - grupas solists Andrejs Reinis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Kārlis Matīss mācās vidusskolā, Mārtiņš Matīss komunikācijas zinātni Latvijas Universitātē, bet Kārlis Vārtiņš Rīgas Tehniskajā universitātē studē transporta sistēmu inženieriju.

Jaunie talanti gatavojas koncertiem un saka, ka galvenais šobrīd ir neapstāties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu