Pērn kopējais zāļu lieltirgotavu apgrozījums pieaudzis par 6%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pērn kopējais zāļu lieltirgotavu apgrozījums Latvijā un ārvalstīs bija 846,76 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 6% vairāk nekā 2016.gadā, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) apkopotie dati.

Aizvadītajā gadā zāļu lieltirgotavas turpināja kāpināt realizēto zāļu apgrozījumu gan Latvijā, gan ārpus tās. Latvijā realizēto zāļu apjoms pērn ir pieaudzis par 5% un veidoja 469,16 miljonus eiro bez PVN. Savukārt ārpus Latvijas pārdoto zāļu apjoms pieaudzis par 9% un sasniedzis 203,92 miljonus eiro bez PVN.

Pērn pirmo vietu starp zāļu lieltirgotavām pēc zāļu apgrozījuma Latvijā ir saglabājusi AS «Recipe Plus», kas salīdzinājumā ar 2016.gadu zāļu apgrozījumu Latvijā palielinājusi par 5%. Otrajā vietā ir SIA «Tamro», bet trešajā vietā tai seko SIA «Magnum Medical».

Pēc zāļu apgrozījuma ārpus Latvijas pirmo vietu 2017.gadā ieņem SIA «Tamro», kas salīdzinājumā ar 2016.gadu zāļu apgrozījumu ārpus Latvijas palielinājusi par 73%. Otrajā vietā ir AS «Recipe plus», bet trešajā vietā – SIA «Baltacon», kuras zāļu apgrozījums ārpus Latvijas pērn pieaudzis par 14%.

Kopējo zāļu lieltirgotavu apgrozījumu veido zāles, medicīniskās ierīces, uztura bagātinātāji, higiēnas preces, kosmētiskie līdzekļi u.c. preces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu