Tajāni paziņo, ka būtu gatavs Itālijas premjera amatam

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajāni ceturtdien paziņoja, ka viņš būtu gatavs kļūt par Itālijas premjerministru, ja Itālijas parlamenta vēlēšanās 4.martā uzvarēs konservatīvie.

Itālijas ekspremjers Silvio Berluskoni ir vairākkārt izteicies, ka viņš izvirzīs premjerministra amatam 64 gadus veco Tajāni, tomēr Tajāni līdz šim bija uzstājis, ka viņš grib saglabāt savu pašreizējo amatu.

«Es pateicos .. Berluskoni par viņa izrādīto cieņu man. Šovakar es viņam pateicu, ka esmu pieejams, lai kalpotu Itālijai,» tviterī rakstīja Tajāni.

Tajāni jaunībā bija monarhists, bet 1994.gadā viņš kopīgi ar Berluskoni dibināja «Forza Italia», un līdz šim laikam Tajāni palicis par vienu no lojālākajiem Berluskoni līdzgaitniekiem.

Kopš 1994.gada Tajāni bijis EP deputāts, līdz 2008.gadā viņš kļuva par Eiropas Savienības (ES) komisāru.

2014.gadā viņš atkal atgriezās EP, bet 2017.gada janvārī tika ievēlēts par EP prezidentu, kad šo amatu pameta viņa priekštecis Martins Šulcs, lai iesaistītos Vācijas priekšvēlēšanu kampaņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu