Eiropā gaidāms otrais aukstuma vilnis

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropā gaidāms otrais aukstuma vilnis, kā rezultātā marta pirmajā pusē šajā reģionā gaidāms aukstāks laiks nekā parasti, vēsta «Bloomberg».

Februāra beigās par «briesmoni no austrumiem» iesauktās aukstās gaisa masas no Sibīrijas atnesa salu, kas izraisīja haosu tādās pie aukstuma nepieradušās valstīs kā Lielbritānija un Itālija. Meteoroloģijas uzņēmuma «Accuweather» vecākais meteorologs Džeisons Nikolss norāda, ka gaidāma jauna «arktiskā ielaušanās» Eiropā, kas aizkavēs siltāko gaisa masu virzību.

«Bloomberg News» aptaujāja sešus dažādus meteorologus, un viņi visi prognozēja, ka marta pirmā puse būšot neierasti auksta. Turklāt tas visvairāk būšot jūtams Lielbritānijā, Skandināvijā un Baltijas valstīs.

Nākamajās nedēļās gaisa temperatūra nokritīs apmēram trīs grādus zem normas, norāda «Accuweather», tomēr kopumā otrais aukstuma vilnis nenesīšot tik bargu salu kā pirmais.

Divi aptaujātie meteorologi prognozēja, ka aukstums Eiropā varētu turpināties līdz pat aprīlim.

Elektrības un gāzes cenas «piedzīvos lielas svārstības, kas būs atkarīgas no nākamajiem aukstuma viļņiem Ziemeļeiropā un Centrāleiropā», uzsver Londonā bāzētās kompānijas «Marex Spectron» meteorologs Džakomo Masato.

Aukstums skāra plašu teritoriju no Maskavas līdz par Dienvideiropai, kur tik auksts laiks nav bieža parādība. Aizvadītais februāris bija viens no aukstākajiem pēdējā desmitgadē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu