«Līvi» un Virga laiž klajā akustisko albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Pohevičs

2. martā visās mūzikas straumēšanas vietnēs publicēts jaunais grupas «Līvi» albums «Bez štepseļiem». Grupas nesenākais studijas albums «Pāri visam» nāca klajā 2014. gadā. Kopš tā laika izdotas vien vairākas grupas dziesmu izlases un albumu «K.M.K.V.P» un «Spoku koks» atjaunoti pārizdevumi.

Jauna albuma neesamībai bija nopietns iemesls, jo pēc tam, kad 2010. gadā mira grupas ilggadējais basģitārists un dziedātājs Jānis Grodums, bet 2013. gadā arī grupas ilggadējais dziedātājs Aivars Brīze, viens no grupas līderiem Ainars Virga bija nolēmis neturpināt grupas dalību. Lai turpinātu muzicēt, Virga nodibināja vispirms grupu «Viga Hard Orchestra», bet pēc tam arī grupu «Līvi un Buks». Taču pērnā gada nogalē Ainars nāca klajā ar paziņojumu, ka ir nolēmis atjaunot «Līvu» darbību, pieaicinot grupas ilggadējo taustiņinstrumentālistu Guntaru Mucenieku, viņa dēlu Henriju, dziedātāju Buku jeb Jāni Buķeli, basģitāristu Edgaru Silacērpu un bundzinieku Māri Zīlmani.

«Mēs nolēmām, ka nav ko sarežģīt lietas. Mēs sauksimies «Līvi», jo «Līvos» ir spēlējis liels skaits dažādu muzikantu un viņi visi, kaut arī neilgu laiku pabijuši sastāvā, sauc sevi par «Līviem». Mēs jau ilgāku laiku esam kopā šādā sastāvā, un domāju, ka arī varam tā sevi saukt,» tā Ainars Virga.

Pieaicinot Dzintara Beitāna stīgu ansambli un saksofonistu Alex, grupa pērnā gada izskaņā sagatavoja akustisko koncertprogrammu. Pirmais koncerts notika atjaunotajā Liepājas koncertvietā, bijušajā kinoteātrī «Wiktorija». Koncerts tika ierakstīts un tagad tiks izdots 3. martā, kad grupa sāks savu vērienīgāko Latvijas koncertturneju pēdējo 15 gadu laikā. Jaunā koncertalbuma «Bez štepseļiem» koncertturneja sāksies ar koncertu 3. martā Valmierā, tad turpināsies 9. martā Jelgavā, 16. martā Talsos, 18. martā Valkā, 23. martā Kuldīgā, 29. martā Ventspilī, 6. aprīlī Rīgas Kongresu namā, 7. aprīlī Krustpilī un 27. aprīlī noslēgsies Liepājā! Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu