Rīgas «Dinamo» uzvar «Jokerit» un izglābjas no pēdējās vietas KHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» ceturtdien «Arēnā Rīga» emocijām bagātā spēlē ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Helsinku «Jokerit» komandu, izglābjoties no pēdējās vietas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta noslēgumā.

Uzvaras vārtus rīdziniekiem guva vien 19 gadus vecais uzbrucējs Daniels Bērziņš, kuram tas bija pirmais precīzais metiens KHL karjerā. Tāpat mājiniekiem skaitus vārtus guva Lauris Dārziņš, kā arī beigās Brendons Makmilens raidīja ripu tukšā pretinieku cietoksnī, bet vārtos Jānis Kalniņš atvairīja 25 no 26 metieniem, tiekot atzīts par labāko mājinieku rindās.

Rīgas «Dinamo» KHL desmitajā sezonā sasniedza savu punktu antirekordu (50), taču uzvara pēdējā mačā ļāva visas līgas kopvērtējumā apsteigt Hantimansijskas «Jugra» vienību, kurai bija par diviem punktiem mazāk. Savukārt Rietumu konferencē Latvijas klubs vairs nevarēja izvairīties no pēdējās - 14.pozīcijas.

Rezultātu atklāja viesi, kad spēles 19.minūtē skaitlisko vairākumu ar plaukstas metienu atklāja talantīgais somu uzbrucējs Ēli Tolvanens, kurš pavisam nesen ar rezultativitāti spīdēja arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Mača gaita gan bija ļoti līdzvērtīga, abām komandām veidjot labas iespējas. Neizšķirtu «Dinamo» panāca 35.minūtē, kad pēc Miķeļa Rēdliha piespēles teicamu individuālo tehniku nodemonstrēja Dārziņš, kurš apspēlēja pretinieku aizsargu un no nūjas neērtās puses raidīja ripu Karri Remes sargāto vārtu tālajā stūrī.

Perioda beigās saķērās Gints Meija un Braiens O'Nīls, asai cīņai turpinoties arī noslēdzošajā trešdaļā, kuras otrajā minūtē rīdzinieki izvirzījās vadībā. Bērziņš, kuram šī bija vien septītā spēle Rīgas kluba rindās, ieguva ripu pie iemetiena apļa un ar plaukstas metienu raidīja ripu vārtu tuvējā augšējā stūrī.

Nonākot zaudētājos, «Jokerit» metās atspēlēties, rīdziniekiem arī paliekot mazākumā, kā arī zaudējot aizsargu Aleksandru Jerofejevu. Viņam ripa spēcīgi trāpīja pa kāju, tāpēc aizsargs laukumu atstāja tikai ar komandas biedru palīdzību, uzreiz dodoties uz ģērbtuvēm.

Pamatlaika beigās ar noraidījumiem jau grēkoja viesi, kuri gan beigās nomainīja vārtsargu, taču divas sekunde spirms beigām Makmilens raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos, panākot 3:1.

Rīdzinieki trešdien paziņoja, ka lauž līgumu ar uzbrucēju Rihardu Bukartu, nākot pretim hokejistam, kurš izmantoja iespēju pievienoties Vācijas Hokeja līgas (DEL) klubam Berlīnes «Eisbaren».

KHL ietvaros Rīgas «Dinamo» ar «Jokerit» spēlēja trešo reizi pēdējo četru maču laikā, tiesa, pirmie divi mači bija vēl pirms teju mēnesi ilgā pārtraukuma, kas bija saistīts ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tad viesos rīdzinieki uzvarēja ar 4:2, bet divas dienas vēlāk savā laukumā zaudēja ar 1:2.

Savukārt pēc pārtraukuma čempionātā Rīgas klubs otrdien viesos ar 3:5 zaudēja Minskas «Dinamo» komandai, savukārt «Jokerit» savā laukumā ar 5:3 uzvarēja regulārā čempionāta labāko komandu Sanktpēterburgas SKA, kas gan spēlēja bez daudziem saviem līderiem, kuri tikai pirmdien bija atgriezušies mājās no olimpiskajām spēlēm.

KHL čempionātos abas komandas savā starpā tagad tikušās 15 reizes, Rīgas klubam uzvarot piecos mačos, kamēr Helsinku komanda visus desmit panākumus izcīnījuši pamatlaikā.

KHL čempionātā bija teju mēnesi ilgs pārtraukums, kas saistīts ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tajā «Dinamo» piedalījās pārbaudes turnīrā Davosā, kur ar 3:0 pārspēja citu KHL komandu Magņitogorskas «Metallurg», ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čehijas augstākās līgas komandai Tršinecas «Ocelārži» un ar 2:0 apspēlēja Šveices klubu «Davos», turnīrā izcīnot pirmo vietu.

Rīgas «Dinamo» ar 50 punktiem 56 mačos palika pēdējā 14.vietā Rietumu konferencē, bet visā līgā apsteidza «Jugra», kas tika pie 48 punktiem.

Savukārt «Jokerit» ar 103 punktiem jau bija garantējusi sev trešo vietu Rietumu konferencē, bet izslēgšana spēļu pirmajā kārtā Helsinku klubs tiksies ar «Soči» vienību.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, pa astoņām labākajām katras konferences komandām iekļūstot Gagarina kausa izcīņā.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pērn rīdzinieki 60 spēlēs tika pie 58 punktiem, bet šosezon šo antirekordu pārspēja.

Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu