Zubkovs: Dukuru tēvs man solīja atvainoties, bet to vēl nav izdarījis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs, kurš 2014. gadā kļuva par divkārtēju olimpisko čempionu, bet uz viņu joprojām krīt aizdomu ēna par dopinga lietošanu, izteicies, ka Latvijas skeletona aizsācējs Dainis Dukurs viņam solījis atvainoties.

«Mēs kontaktējamies un sveicināmies ar visām federācijām. Brāļu Dukuru tēvs spēlē politiskas spēles. Viņš man sacīja: ja Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) mūsu sportistus attaisnos, tad viņš personīgi atvainosies. Pagaidām tas vēl nav noticis,» portālam «championat.com» sacīja Zubkovs.

1. februārī CAS nepietiekamu pierādījumu dēļ atcēla Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piespriestās mūža diskvalifikācijas 28 no 39 Krievijas sportistiem, atjaunojot arī viņu gūtos rezultātus Soču olimpiskajās spēlēs.

Pagājušā gada decembrī Dainis Dukurs aģentūrai LETA norādīja, ka Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) lēmums atcelt Krievijas sportistu pagaidu diskvalifikācijas ir spļāviens sejā godīgajiem atlētiem. Toreiz IBSF secināja, ka nav pietiekami daudz pierādījumu, lai saglabātu spēkā sportistu pagaidu diskvalifikācijas.

Krievijas sportu jau ilgstoši skāruši dopinga skandāli, bet SOK trešdien nolēma atcelt Krievijas Olimpiskajai komitejai piešķirto dopinga diskvalifikāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu