Viņi brauc mājās! Diplomēts ārsts atgriežas no Lielbritānijas, lai strādātu dzimtajā pilsētā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Rēzeknes slimnīcas Dzemdību-ginekoloģijas nodaļā divus mēnešus strādā jauns ginekologs, dzemdību speciālists rēzeknietis Andrejs Smirnovs. Aģentūrai LETA viņš pastāstīja, ka mājās atgriezies, jo vēlas savas Lielbritānijā iegūtās zināšanas izmantot Latvijā.

Smirnovs studējis Rīgas Stradiņa universitātē, bet lielāko darba pieredzi ginekoloģijā un dzemdniecībā guvis tieši Lielbritānijā «Walsall Manor Hospital», kur gada laikā tiek pieņemtas ap 4500 dzemdības. Tomēr, neskatoties uz iespējām un daudzsološo karjeru Lielbritānijā, jaunais speciālists atgriezies dzimtajā pilsētā.

Smirnovs atzīst, ka par ārstu nolēmis kļūt vēl bērnībā: «Tā kā manā ģimenē ir ārsti, sākot no vectēva Aleksandra Smirnova, pazīstama tiesu medicīnas eksperta, mājās bija medicīnas grāmatas, enciklopēdijas, doma kļūt par ārstu prātā ienāca vēl skolas jaunākajās klasēs. Skolā patika tādi mācību priekšmeti kā fizika, ķīmija, bioloģija, un izvēle iet mācīties uz Rīgas Medicīnas akadēmiju, pašreizējo Rīgas Stradiņa universitāti, bija loģiska. Citu domu, kurp iet mācīties, man nebija.»

Par dzemdniecības un ginekoloģijas speciālistu Smirnovs izvēlējāties kļūt, jo, kā pats saka, izjutis vēlmi novirzīt «ģimenes karmu» citā virzienā. Otrkārt, ginekologs-dzemdību speciālists esot daudzpusīga profesija - var vadīt dzemdības, operēt, pieņemt ambulatori, nodarboties ar citām lietām. «Tādēļ mana izvēle bija būt klāt un palīdzēt pie cilvēka nākšanas pasaulē,» norāda Smirnovs.

Uz Lielbritāniju Smirnovs devies strādāt, jo labi pārvaldījis angļu valodu un zinājis, ka darba pieredzi tur var iegūt ātrāk. Sava loma bijusi arī finansiālajam aspektam - Lielbritānijā ārsta darba samaksa ir augstāka. «Tā kā Latvija bija iestājusies Eiropas Savienībā un visas Latvijas ārstu kvalifikācijas Lielbritānijā tika atzītas, tas bija izdarāms samērā vienkārši,» norāda Smirnovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu