Vai Rīgas «Dinamo» sezonu noslēgs kā KHL vājākā komanda?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu šodien savu skatītāju priekšā noslēgs Rīgas «Dinamo» komanda, kura «Arēnā Rīga» uzņems Somijas vienību Helsinku «Jokerit». Mačs sāksies pl. 19.30, un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

Ģirta Ankipāna vadītā Rīgas komanda aizvada savu neveiksmīgāko sezonu kluba pastāvēšanas vēsturē. Ja «Dinamo» hokejisti šo maču noslēgs ar zaudējumu pamatlaikā, tad čempionāta kopvērtējumā paliks pēdējā vietā.

Par punktu vairāk 55 spēlēs izcīnījusi Hantimansijskas «Jugra» komanda, kurai vēl priekšā mačs savā laukumā ar Jekaterinburgas «Avtomobilist». «Jugra» zaudējuma gadījumā un «Dinamo» uzvaras gadījumā, Latvijas vienība turnīra kopvērtējumā pakāpsies uz priekšpēdējo pozīciju.

«Jokerit» šosezon demonstrē atzīstamu sniegumu. Iepriekšējā cīņā Helsinkos Somijas vienība ar 5:3 pārspēja Vācijas speciālista Oļega Znaroka un latvieša Harija Vītoliņa vadīto Sanktpēterburgas SKA, kas pārliecinošā vadītā visā līgā. Tikmēr «Dinamo» pēdējās 10 spēlēs spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru.

«Protams, sezonu ļoti gribam noslēgt uz pozitīvas nots un izcīnīt uzvaru. Šī bija svarīga spēle, kas bija jāuzvar, ko nespējām izdarīt. Tagad, savu līdzjutēju priekšā, ir jāuzvar Helsinki,» kluba mājas lapā pēc zaudējuma 3:5 Minskas «Dinamo» hokejistiem citēts Miks Indrašis.

Abas komandas līdz šim KHL ietvaros spēkiem mērojušās 14 reizes, kurās pamatlaikā tikai divreiz pie uzvaras tikusi «Dinamo». Pa vienai uzvarai Latvijas vienībai arī papildlaikā un pēcspēles metienu sērijā.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» komanda ar iegūtiem 47 punktiem atrodas pēdējā vietā konferencē un visā līgā. Savukārt «Jokerit» nopelnītie 103 punktu ļauj ieņemt trešo vietu.

Šī ir jau ceturtā sezona pēc kārtas, kad «Dinamo» nespēj kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu