Mīlgrāve atbild uz kritiku par ātrā kredīta reklāmu «Zelta Mikrofonā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neilgi pirms «Zelta Mikrofona 2018» ceremonijas dziesminieks Kārlis Kazāks sociālajā vietnē «Facebook» publiskoja ierakstu, kurā pauda nožēlu par ātrā kredīta reklāmu, kas redzama balvas video rullītī. Viņam pievienojušies vairāki citi mūziķi, kuri, pēc Kazāka vārdiem, «iztiktu bez vajadzības reklamēt vienu no necilvēcīgākajiem uzņēmējdarbības veidiem.» Portāls TVNET vērsās pie «Zelta Mikrofona» namamātes, ierakstu producentes Elitas Mīlgrāves, lai noskaidrotu, vai nākotnē gaidāmas kādas izmaiņas sponsoru izvēlē.

Vaicājot Mīlgrāvei viedokli, ierakstu producente atbildēja retoriski. «Ja mums būtu «ABLV Banka» sponsors, kas tad būtu?» Elita turpina: «Nav tādu labo vai slikto biznesu. Mēs katrā biznesā varam atrast kaut ko, kas nodara cilvēkiem ļaunu. Tā ir katra paša izvēle, vai viņš to izmanto vai nē. Tomēr šis ir atvērts jautājums un

ir ļoti labi, ka par to cilvēki runā.

Es jau daudzus gadus aicinu savus kolēģus apvienībā «LaIPA», kuri iekasē naudiņu par mūzikas izmantošanu, rast iespēju atvēlēt Mūzikas ierakstu gada balvai pamatbudžetu tieši no viņiem. Vai nosegt pilnīgi visu? Šaubos un nedomāju, ka tas ir vajadzīgs. Ja kādam interesē šis pasākums, kāpēc lai neļautu finansēt to citiem?» atbild Mīlgrāve.

Uz jautājumu, kas šo 22 gadu laikā mainījies, Elita uzsver, ka viņi iet līdzi laikam un šogad mūziķiem piedāvāja iesniegt darbus arī elektroniski. Tāpat ierakstu producente ir priecīga par «Zelta Mikrofona» mājām jau otro gadu saukt Dailes teātri, tomēr arī šīs telpas sākt palikt par šauru. «Mani cenšas pierunāt ceremoniju rīkot «Arēnā Rīga», bet es turos pretī. Gribu mājīgo atmosfēru, svētkus slēgtai auditorijai, pašiem mūziķiem.

Ja būs «Arēnā», tad tas būs pilnīgi kas cits, cits formāts un tad pazudīs šī mājīgā atmosfēra

, kad visi sanāk kopā, pasēž zālē un tad aiziet kopā uz ballīti, nosvin... Lielas pārdomas,» portālam TVNET pastāstīja vakara namamāte.

Kā zināms, šogad Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons» kategorijā «Labākā dziesma» saņēma grupas «Instrumenti» skaņdarbs «Visa par daudz», bet nominācijā «Gada albums» triumfēja Intara Busuļa un «Abonementa orķestra» albums «Nākamā pietura».

«Instrumenti» dziesma uzvarēja arī kategorijā «Videoklips», bet Busuļa un «Abonementa orķestra» albums atzīts arī par gada labāko popmūzikas ierakstu.

Tāpat divās kategorijās balvu ieguva Dons - viņa koncerts «Tepat» saņēmis labākā koncertieraksta balvu, savukārt dziesma «Pa ceļam» ieguva «Radio hita» titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu