Gada laikā teju divkāršojies grāmatvedības mākoņrisinājuma lietotāju skaits

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Latvijas uzņēmumiem ejot līdzi laikam, pērn gandrīz divkārtīgi pieaudzis pieprasījums pēc grāmatvedības un uzņēmumu vadības mākoņrisinājumiem. Liela daļa uzņēmumu, kas iepriekš turēja grāmatvedības programmas uzņēmuma datorā vai serverī, tagad dod priekšroku iespējai piekļūt uzņēmuma finanšu datiem no jebkura datora un arī mobilajām ierīcēm.

Latvijā populārākās grāmatvedības un uzņēmuma vadības sistēmas Tildes Jumis mākoņrisinājuma lietotāju skaits pērn palielinājies par 93%, salīdzinājumā ar 2016.gadu. Izaugsmi veicināja gan jaunie klienti, kas uzreiz izvēlējās mākoņrisinājumu, gan arī ilggadējie lietotāji, pārejot uz elastīgāku piekļuvi grāmatvedības datiem. Pozitīvā tendence turpinās arī šogad – 2018.gada janvārī Tildes Jumis mākoņrisinājumu ieviesa par 9,3% vairāk lietotāju nekā pagājušā gada pirmajā mēnesī.

«Mobilo ierīču laikmetā grāmatvedības mākoņrisinājumi pasaulē kļūst aizvien iecienītāki, un šādu tendenci novērojam arī Latvijā. Uzņēmēji novērtē, ka viņu finanšu informācija atrodas pat lielākā drošībā nekā paša datorā, un izbauda ērtības piekļūt datiem tad, kad tas ir nepieciešams, nevis tikai esot birojā,» pavērsienu uzņēmēju uzvedībā skaidro Tildes Jumis biznesa attīstības vadītājs Viesturs Slaidiņš.

Šie dati stiprina pērnā gada nogalē veiktajā aptaujā «Vadītāja digitālais portrets» iegūtos rezultātus. Tajā tika noskaidrots, ka jau 43% uzņēmumu un struktūrvienību vadītāji iegūst lēmuma pieņemšanai nepieciešamo informāciju, pieslēdzoties uzņēmuma sistēmām no viedtelefona vai planšetdatora. Straujais mākoņrisinājumu lietotāju skaits dod iespēju vadītājiem viegli piekļūt arī finanšu datiem

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu