Krievija cenšas apslāpēt Argentīnas kokaīna skandālu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Iepakots kokaīns; ilustratīvs foto.
Iepakots kokaīns; ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Maskava trešdien turpināja centienus slāpēt skandālu par Krievijas vēstniecībā Buenosairesā 2016.gada nogalē atrastiem gandrīz 400 kilogramiem kokaīna. Krievijas Ārlietu ministrija jau paziņojusi, ka abu valstu likumsargāšanas iestādes piedalījušās narkotiku kontrabandas apkarošanas operācijā.

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs trešdien nosodījis «mērķētus apmelošanas centienus», kas vērsti pret operāciju, vēsta Krievijas valsts ziņu aģentūra «RIA Novosti».

Viņš vainojis žurnālistus un blogerus par «visāda veida neeksistējošu versiju izsapņošanu».

Krievijas medijos izteikti pieņēmumi, ka drošības iestāžu operācijas laikā ar lidmašīnu kokaīns tika nosūtīts uz Krieviju, ko Ārlietu ministrija ir noliegusi.

Argentīnas drošības lietu ministre Patrīcija Bulriča paziņojusi, ka operācijas laikā kokaīns tika aizvietots ar miltiem un sūtījuma uzraudzīšanai tajā tika ievietotas novērošanas ierīces, bet pēc tam krava tika sūtīta uz Krieviju.

Krievijas un citu valstu mediji vēstījuši, ka operācijas nolūkos tika izmantota Krievijas Drošības padomes sekretāra Nikolaja Patruševa lidmašīna, reaģējot uz Argentīnas policijas tviterī publicētu foto un video, kuros redzams lidmašīnas numurs.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācija noliegusi, ka tās lidmašīnas būtu iesaistītas operācijā.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka Patruševa vizīte Argentīnā nebija saistīta ar šo lietu.

Ministrija arī uzsvērusi, ka narkotirgoņi nebija plānojuši sūtīt kokaīnu ar diplomātisko pastu, lai arī tas ir pretrunā Bulričas teiktajam.

Ministrija arī noliegusi paziņojumus, ka aizdomās turamais kontrabandas organizators Andrejs Kovaļčuks, kurš Vācijā izsludināts meklēšanā, jebkad būtu strādājis tehnisko darbu Krievijas diplomātiskajās pārstāvniecībās, kā to bija vēstījis Krievijas laikraksts «Kommersant».

Tikmēr Krievijas biznesa laikraksts «Vedomosti» trešdien kritizē ministrijas «novēlotos un ne vienmēr konsekventos skaidrojumus».

Šāds «ierasts izvairīgums atbildēs un ne mazāk ierasta agresivitāte nepavisam nav produktīva», raksta «Vedomosti».

Kremlis trešdien atteicās komentēt skandālu.

«Tā ir Ārlietu ministrijas prerogatīva,» paziņoja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Krievijas vēstnieks Argentīnā 2016.gada decembrī informēja valdību, ka vēstniecības skolā atrasti 389 kilogrami kokaīna, kas bija noslēpti 12 koferos, pagājušajā nedēļā vēstīja Argentīnas mediji

Saistībā ar šo lietu Argentīnā aizturēti divi cilvēki, tostarp viens policists. Krievijā savukārt tika aizturēti trīs cilvēki, kuri ieradās pēc koferiem.

Mediji ziņoja, ka kontrabandas operāciju, domājams, izplānojis grāmatvedis Krievijas vēstniecībā, kas sadarbojies ar aizturēto Argentīnas policistu.

Aizdomās turamo telefonu noklausīšanās ļāva policijai noskaidrot, ka kokaīns bija domāts Krievijas un Eiropas tirgiem, vēstīja Argentīnas mediji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu