BK «Ventspils» papildina sastāvu ar ukraiņu uzbrucēju Jakovļevu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago/ScanPix

«OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) kopvērtējuma līdere «Ventspils» papildinājusi sastāvu ar ukraiņu spēka uzbrucēju Denisu Jakovļevu, kurš iepriekš šosezon spēlēja Itālijas čempionātā.

Par to trešdien pirmais vēstīja portāls «Sportando», bet vēlāk spēlētājs arī tika iekļauts vienības pieteikumā LBL.

Pašlaik 31 gadu vecais Jakovļevs šīs sezonas pirmo pusi pavadīja Itālijas A sērijas komandā Kapo d'Orlando «Betaland».

Itālijas čempionātā viņš vidēji mačā guva 8,3 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā, kur Kapo d'Orlando komanda tikās arī ar «Ventspili», iemeta 6,9 punktus un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā viņš pārstāvēja Polijas vienību Zgoželecas «PGE Turow», bet pirms tam spēlēja šīs valsts vienībā Vroclavas «Šlask».

Karjeras laikā viņš spēlējis arī Ukrainas komandās «Odessa», «Zaporižja», Kijevas «Budiveļņik», Južnijas «Himik», Čerkasu «Mavpi» un «Doņeck», kā arī pārstāvējis Rumānijas klubu Bukarestes «Steaua». Savukārt Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) viņš pārstāvēja Nevadas Universitātes vienību «Wolf Pack».

«Ventspils» ar 17 uzvarām 18 spēlēs ieņem pirmo vietu LBL kopvērtējuma tabulā. Nākamnedēļ ventspilniekiem būs pirmā spēle FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā, kurā jātiekas ar Dānijas klubu Orhūsas «Bakken Bears».

Šodien ir LBL pāreju pēdējā diena, bet vēl vienu basketbolistu komandas varēs pieteikt līdz 16.martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu