Kamieļa piens kā alternatīva govs pienam?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ir izstrādāta pasaulē pirmā formula bērnu pārtikai no kamieļu piena, tā ir alternatīva zīdaiņiem ar laktozes nepanesību, kuri nevar dzert govs pienu, ziņo dailymail.co.uk.

Jaunā produkta ražotāji paziņo, ka ir sākuši pasaulē pirmā piena maisījuma uz kamieļa piena bāzes pārdošanu. Par šo maisījumu īpaši priecīgi būšot vecāki, kuru zīdaiņiem ir laktozes nepanesamība.

Jaunā piena pulvera izstrādātāji norāda, ka šī formula paredzēta bērniem, kas nevar lietot govs pienu, un apgalvo, ka tajā ir vismaz trīskāršs C vitamīna daudzums.

Tomēr veselības žurnāliste no Melnburnas Kristija Kūpere ir brīdinājusi, ka kamieļa piens nevar aizstāt mātes pienu vai piena maisījumus, kas paredzēti jaundzimušajiem. Oficiālajos ieteikumos teikts, ka zīdaiņiem nevajadzētu dot govs vai citu dzīvnieku pienu līdz 8 mēnešu vecumam. Kamieļu piena formulas izstrādātāji skaidro, ka produkts ir paredzēts bērniem vecumā no viena līdz trīs gadiem.

Šobrīd tas ir izplatīts tikai Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā, bet pagājušajā gadā arī Amerikā tika sākta līdzīga produkta izstrāde, tomēr gatavs produkts vēl nav laists tirdzniecībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu