Strādāt «Rimi» cilvēki neraujas; Rīgā darbiniekus ved no reģioniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Brīvu darba roku tirgū kļūst aizvien mazāk, to izjūt arī mazumtirdzniecības uzņēmums «Rimi», intervijā laikrakstam «Dienas bizness» atzīst SIA Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Viņš norāda, ka darbaspēka pieejamība joprojām ir viens no lielākajiem izaicinājumiem tautsaimniecībā kopumā. To ietekmē ne vien demogrāfija, bet arī konkurence.

«Protams, arī mums pietrūkst darba roku, kaut gan jau vairākus gadus pēc kārtas izdevies darbinieku mainību samazināt. Viens ir alga, bet svarīgas ari pārējās lietas - papildu atbalsta programmas, kas motivē darbiniekus. Jau kādu laiku darbojas Kolēģu palīdzības fonds, kur ikviens darbinieks, kas nonācis nelaimē, var saņemt palīdzību. Mums ir stipendiju programmas, apdrošināšana un citas lietas. Tajā pašā laikā redzam, ka brīvu darba roku tirgū kļūst aizvien mazāk,» stāsta Turlais.

Viņš atzīst, ka tas nebūs vienkāršs jautājums tuvākajā laikā.

Lielākā problēma esot Rīgā, kur darbinieki tiek vesti no reģioniem.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu