Viljamsa un Federers iegūst «Laureus» gada labāko sportistu balvas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA/TVNET kolāža

Prestižo «Laureus» sporta balvu nominācijās 2017. gada labākā sportiste un labākais sportists otrdien svinīgā ceremonijā Montekarlo (Monako) ieguva tenisa pārstāvji - attiecīgi amerikāniete Serēna Viljamsa un šveicietis Rodžers Federers.

«Laureus» gada labākā sportista balvu šā brīža pasaules vīru tenisa pirmā rakete ieguva piekto reizi. Iepriekš šveicietis to saņēma četras reizes pēc kārtas laika posmā no 2005. līdz 2008. gadam.

Federeram šoreiz tika balva arī par gada labāko atgriešanos. Viņš pērn pēc četru gadu pārtraukuma izcīnīja uzvaru «Grand Slam» turnīrā, triumfēdams vispirms Austrālijas atklātajā čempionātā un pēc tam arī Vimbldonā.

Savukārt Viljamsa pie «Laureus» gala labākās sportistes balvas tikusi ceturto reizi karjerā - 2018., 2016., 2010. un 2003. gadā. Titulētā amerikāņu tenisiste pērn uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā, bet turpmāko sezonu grūtniecības dēļ izlaida.

Par izciliem sasniegumiem balvu saņēma Itālijas A sērijas futbola čempionāta komandas «AS Roma» ilggadējais kapteinis Frančesko Toti, kurš pērn lika punktu savai karjerai, kuras laikā viņš pārstāvēja vienīgi «AS Roma» klubu. 2006. gadā Toti ar Itālijas izlasi izcīnīja Pasaules kausu.

Tikmēr piedzīvojumu sporta balvu saņēma franču burātājs Armēls Lukleahs, labākās komandas balvu saņēma Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta vadošā vienība «Mercedes», bet par labāko paraolimpieti tika atzīts šveicietis Marsels Hugs.

Par iedvesmojošāko sportistu tika atzīts Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) komandas Hjūstonas «Texans» spēlētājs Džastins Džeimss Votss, kurš vētrā cietušajai Hjūstonas pilsētai ziedojumos savāca 37 miljonus ASV dolāru.

Savukārt par spilgtāko mirkli sportā tika atzīta traģēdiju piedzīvojušās Brazīlijas futbola vienības «Chapecoense» atgriešanās.

Jau vēstīts, ka prestižo «Laureus» sporta balvu kategorijā 2017.gada lielākais atklājums jeb izlaušanās, uz kuru pretendēja arī Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko, otrdien saņēma spāņu golferis Serhio Garsija

Garsija pērn uzvarēja prestižajā «US Masters» turnīrā. Zīmīgi, ka viņš šo balvu ieguva arī 2000.gadā kļuva, bet pēc triumfa «US Masters» turnīrā tika izvirzīts atkārtoti.

Tikmēr Ostapenko pērn sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

Uz gada lielākā atklājuma balvu pretendēja arī britu bokseris Entonijs Džošuā, jaunā franču futbola zvaigzne Kilians Mbapē, talantīgais grieķu basketbolists Jannis Adetokunbo, kā arī amerikāņu peldētājs Keilebs Dresels.

Pērn «Laureus» balvu kā lielākais atklājums saņēma par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu kļuvušais Niko Rosbergs, bet iepriekš pie tās tikušas arī tādas sporta zvaigznes kā Daniels Rikjardo, Marks Markess, Endijs Marejs, Rorijs Makilrojs, Džensons Batons, Lūiss Hamiltons, Amelī Moresmo, Rafaels Nadals, Ļu Sjans, Jao Mins, Huans Pavlo Montoija un Marats Safins.

«Laureus» balvas tiek pasniegtas kopš 2000.gada. Tās piešķir par izciliem sasniegumiem sportā, sportiskā gara un godīgu sacensību principu ievērošanu cilvēkiem, kuri kalpo par piemēru citiem un uzlabo sava sporta veida tēlu.

Balvas piešķir organizācijas «Laureus World Sports Academy» žūrija, kurā strādā 50 izcili bijušie sportisti un sportistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu