Krievijas televīzijas sižetā datorspēles ainu uzdod par kadriem no Sīrijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas «Pirmais kanāls» svētdien sižetā par karu Sīrijā izmantojis kadrus no datorspēles «Arma 3», vēsta raidorganizācija «Doždj». To drīz vien pamanīja vietējie sociālo tīklu lietotāji. Telekanāls to nodēvēja par kļūdu, kurā vainojams montāžas režisors.

Tā nav pirmā reize, kad Krievijas medijos videospēļu kadri tiek uzdoti par autentiskām ainām no konflikta zonām.

Sižets ar nosaukumu «Tēvijas sargu diena - stāsti par tiem, kuriem vārdi «pienākums» un «gods» ir dārgāki par pašu dzīvību» valdības sponsorētās televīzijas ēterā tika pārraidīts 25.februārī. Tajā bija iekļauts Krievijas prezidenta Vladimira Putina sveiciens karavīriem 23.februārī. Neilgu brīdi tika demonstrēti it kā caur snaipera tēmekli filmēti kadri, kuros redzama dūmojoša kara tehnika.

Kā norāda kāds vietnes «Pikabu.ru» lietotājs,

kadru patieso izcelsmi nodeva uzraksts «PNR-1000A» apakšējā labajā stūrī - «Arma 3» fani zina, kā tā sauc spēlē vispopulārākās rācijas. Tāpat arī sakrīt grafikas stils.

Videospēļu kompānijas «Bohemia Interactive» izplatīšanas nodaļas direktors Ota Vertjatko intervijā telekanālam RBK sacīja, ka kadru izmantošana televīzijā neesot tikusi saskaņota. «Mēs nekādā veidā neesam devuši atļauju izmantot materiālus no mūsu spēles tādam mērķim,» viņš uzsver.

Lieta nodota uzņēmuma juristiem, piebilda Vertjatko.

«Pirmā kanāla» preses pārstāvis paziņojis, ka notikušajā esot vainojama montāžas režisora kļūda. «Šī kadra izmantošana bija montāžas režisora kļūda, paņemot to no arhīva. Iepriekš šis kadrs tika izmantots sižetā, kas saistīts ar datorspēlēm,» norādīja telekanāla pārstāvis.

Pērnā gada novembrī

Krievijas Aizsardzības ministrija sociālajos tīklos publicējusi «neapgāžamus pierādījumus», ka ASV spēki palīdzot teroristu organizācijai «Islāma valsts», taču viena no fotogrāfijām patiesībā izrādījusies ekrānšāviņš no videospēles.

Ministrija apgalvoja, ka attēlā redzams tas, kā «Islāma valsts» konvojs pagājušonedēļ ASV spēku pavadībā dodas prom no ciema Sīrijā. Taču patiesībā tas bija kadrs no viedtālruņu spēles «AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron», pamanīja acīgi vērotāji.

Ministrija tolaik paziņoja, ka notikušais esot kāda darbinieka kļūda, taču neprecizēja, kas tieši šajā attēlā bijis kļūdains.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu