Grozas-Ķiberes režijā top drāma «Pēc Jūlijas jaunkundzes»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Dailes teātra Mazajā zālē 25. martā pirmizrādi piedzīvos Patrika Mārbera kaislību drāma «Pēc Jūlijas jaunkundzes», ko iestudējusi Laura Groza-Ķibere, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Izrādes lomās iejutīsies aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Kristīne Nevarauska un Dainis Grūbe. Iestudējuma vizuālo noformējumu veido scenogrāfs -8, lietuviešu kostīmu māksliniece Jolanta Rimkute un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

Mārbera luga veidota pēc Augusta Strindberga lugas «Jūlijas jaunkundze» motīviem, un to tulkojusi Evita Mamaja. Izrāde stāsta par lauku mājā dzīvojošu ambiciozu, skaistu un bagātu saimnieci Jūliju, kura kalpotāju virtuvē uzmeklē Džonu - sava tēva šoferi. Pārbaudot savas jauniegūtās brīvības robežas, attiecības starp nama saimnieci un tēva kalpotāju iegūst jaunus pavērsienus - kaislīgā nakts izvēršas cīņā uz dzīvību un nāvi, un Jūlijas jaunkundzei jāatrod izeja no sarežģītas situācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu