Šmits: Ar šādu komandas darbu varam uzvarēt visas lielās izlases

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlase ar tādu komandas darbu kā duelī pret Turciju, var uzvarēt visas valstsvienības, uzskata uzbrucējs Rolands Šmits.

Latvijas basketbola izlase pirmdien «Arēnā Rīga» 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra dramatiskā mačā ar 79:70 uzvarēja Turcijas valstsvienību, krietni uzlabojot izredzes sasniegt otro kvalifikācijas kārtu.

Pirms tam piektdien latvieši ar rezultātu 68:82 kapitulēja Ukrainai.

«Turcija ir ļoti spēcīga komanda, spēlē ļoti labu basketbolu. Izlabojām savas kļūdas, kuras pieļāvām mačā pret Ukrainu. No pirmās minūtes ļoti labi strādājām aizsardzībā, nosedzām viņus un spēlējām kā komanda,» sarunā ar aģentūru LETA stāstīja Šmits, kurš abu komandu iepriekšējā duelī novembrī slimības dēļ nepiedalījās. «Pirmo spēli skatījos pa televizoru. Nekas īpašs nav mainījies, tikpat agresīva komanda.»

Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pirms mačiem ar Ukrainu un Turciju solīja, ka arī latvieši spēlēs agresīvi.

«Pret Turciju gatavojāmies spēlēt agresīvi. Tāds plāns bija arī iepriekšējā mačā pret Ukrainu, taču pašā sākumā to neīstenojām. Turpretī pret Turciju jau no pirmās minūtes visi džeki zināja, kas jādara, un spēlēja agresīvi,» uzsvēra Šmits.


Pirmā puslaika beigās pēc Šmita bumbas trieciena grozā no augšas laukumā izcēlās asumi, jo Latvijas basketbolistu pagrūda Sertačs Šanli, bet latvietis nolēma atbildēt, abiem saņemot nesportiskās piezīmes.

«Uzskatu, ka ar šādu sabalansētu statistiku varam uzvarēt lielās komandas. Tas liecina, ka visi spēlē kā komanda. Bezmaz vai visi, kuri spēlēja, bija rezultatīvi,» uzsvēra Šmits.

Turcija pirms došanās uz Rīgu piektdien viesos ar 58:59 zaudēja Zviedrijai, līdz ar to cīņa par nākamās kārtas sasniegšanu būs arvien sīvāka. Atlikušās divas spēles Latvija vasarā aizvadīs izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijā un 1.jūlijā Ukrainā.

«Nekas, sagatavosimies arī nākamajām spēlēm, izdarīsim savu darbu,» atzīmēja Šmits, paužot cerību, ka vasarā talkā nāks arī ULEB Eirolīgas basketbolisti. «Mums viņi ir ļoti vajadzīgi, un cerams, ka ar viņu palīdzību uzvarēsim atlikušās spēles.»


B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu