Krievija: Austrumgutā pamiers tiks ievērots vairākas stundas dienā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / AFP

Krievija paziņojusi, ka Austrumgutas reģionā, Sīrijas galvaspilsētas Damaskas pievārtē, ik dienu vairākas stundas tiks ievērots pamiers humānu mērķu īstenošanai, pirmdien vēsta ziņu aģentūra TASS.

Karadarbība tiks apturēta katru dienu no plkst.9 līdz 14., sākot ar otrdienu, vēsta TASS, atsaucoties uz Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu.

Tiks izveidots humānais koridors, pa kuru mierīgie iedzīvotāji varēs pamest nemiernieku kontrolēto anklāvu.

ANO Drošības padome sestdien vienprātīgi pieņēma rezolūciju, pieprasot Sīrijā «bez vilcināšanās» uzsākt 30 dienu pamiera īstenošanu.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad karadarbībā Austrumgutā nedēļas laikā dzīvību bija zaudējuši vairāk nekā 500 cilvēku.

Pamiers neattieksies uz operācijām pret teroristu grupējumu «Islāma valsts» un «Al Qaeda» sabiedrotajiem.

Kaut arī rezolūcija attiecas uz visu Sīrijas teritoriju, nav skaidrs, vai pamiers tiks ievērots kurdu kontrolētajā Afrīnas reģionā, kas jau mēnesi pakļauts Turcijas armijas un tās sabiedroto Sīrijas nemiernieku uzbrukumam.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu