Apstiprināts Āgenskalna tirgus ēkas un piegulošās teritorijas nomas tiesību izsoles nolikums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iznomāšanas komisija apstiprinājusi Āgenskalna tirgus ēkas un tai piegulošās teritorijas nomas tiesību izsoles nolikumu, kas nosaka kārtību, kādā mutiskā izsolē ar augšupejošu soli tiks piešķirtas tirgus nomas tiesības uz 30 gadiem, informē Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) norāda, ka nomniekam par pienākumu ir uzdots saglabāt Āgenskalna tirgus statusu, kā arī īstenot dažādas kultūras aktivitātes sadarbībā ar nevalstiskām organizācijām un apkaimes iedzīvotājiem, kas akcentē apkaimes identitāti. Tāpat nomniekam būs jānodrošina, ka prioritāri tiek ierādītas tirdzniecības vietas zemniekiem, kuri ražo un pārdod vietējo lauksaimniecības produkciju, piemēram, mājražotājiem un amatniekiem, kā arī mazumtirdzniecības dalībniekiem, kas nodarbojas ar ekoloģisko produktu tirdzniecību.

Ēku nomnieks varēs sākt ekspluatēt, kad tiks pabeigti tās atjaunošanas darbi, kuri jāveic atbilstoši Valsts kultūras pieminekļa aizsardzības inspekcijas un Būvniecības valsts kontroles biroja prasībām.

Kā norāda Gailīte, par izsoles dalībnieku var kļūt juridiska persona, personālsabiedrība, kā arī individuālais komersants vai komercsabiedrība. Piesakoties izsolei, pretendentiem būs jāiesniedz kredītiestādes vai finanšu iestādes izziņa par izsoles pretendenta brīvo līdzekļu rezervēšanu vai kredītresursu pieejamību vismaz piecu miljonu eiro apmērā.

Pretendenti izsolei varēs pieteikties līdz 11.maija plkst.13. Izsole notiks 18.maijā plkst.13.

Kā ziņots, no šī gada janvāra Āgenskalna tirgus ir slēgts ēkas sliktā tehniskā stāvokļa dēļ. Tā apsaimniekotājs vairākus gadus bija «Rīgas Centrāltirgus», taču kopš februāra to savā pārziņā atkārtoti pārņēmis Rīgas domes Īpašuma departaments, kas plāno rīkot jaunu nomas tiesību izsoli uz 30 gadiem.

Departamenta izstrādātais lēmums par Āgenskalna tirgus nomas tiesību izsoles rīkošanu paredz, ka jaunajam investoram tirgus pilnībā būs jāatjauno trīs gadu un sešu mēnešu laikā.

Āgenskalna tirgus paviljona projektu izstrādāja Rīga galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings. Paviljona celtniecības darbi tika uzsākti 1911.gadā, bet pabeigti 1925.gadā. Tirgus paviljona platība ir gandrīz 4160 kvadrātmetri, bet pieguļošā teritorija aizņem 8433 kvadrātmetrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu