Korbins pieprasa jaunu muitas ūniju ar ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Opozīcijā esošo britu leiboristu līderis Džeremijs Korbins, mainot līdzšinējo partijas nostāju, pirmdien paziņojis, ka iestājas par «jaunu visaptverošu muitas ūniju» ar Eiropas Savienību (ES) pēc Lielbritānijas izstāšanās no bloka.

«Leiboristi centīsies vienoties par jaunu visaptverošu Apvienotās Karalistes-ES muitas ūniju, lai nodrošinātu, ka nav muitas tarifu ar Eiropu, un lai izvairītos no jebkādas vajadzības pēc stingras robežas Ziemeļīrijā,» pavēstīja Korbins.

Par piemēru piesaucot integrēto piegāžu sistēmu autoražošanā, leiboristu līderis uzsvēra, ka Lielbritānijai «nav jēgas» novērsties no «brīvās tirdzniecības noteikumiem, kas tai tik labi kalpojuši».

«Mums arī ir skaidrs, ka, izvēloties jaunu Apvienotās Karalistes muitas ūniju ar ES, būs jānodrošina, lai Lielbritānija nākotnē varētu ietekmēt tirdzniecības līgumus,» piebilda Korbins. «Jaunie muitas noteikumi būs atkarīgi no Lielbritānijas spējas vienoties par jaunu mūsu nacionālajām interesēm atbilstošu tirdzniecības līgumu.»

Viņš arī brīdināja, ka jauni brīvās tirdzniecības līgumi ar Ķīnu un ASV nekompensēs tos zaudējumus, kādus tā var ciest tirdzniecībā ar ES.

«Leiboristu prioritāte ir panākt darbavietām un dzīves standartam vislabvēlīgāko «Brexit» vienošanos,» uzsvēra Korbins.

Leiboristu politiskās nostājas maiņa, kuru partijas līderis pieteica savā runā Koventri, var piespiest mainīt līdzšinējo kursu arī premjerministres Terēzas Mejas vadītajai konservatīvo valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu