Bauhaus Telavivā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 1. marta līdz 13. aprīlim Latvijas Arhitektūras muzejā Rīgā (Mazā Pils iela 19) būs skatāma izstāde «Bauhaus un internacionālā stila ēkas Telavivā: uzturēšana un atjaunošana". Tā ir pirmā reize, kad Latvijas sabiedrībai ir iespēja iepazīt šī arhitektūras virziena rašanās vēsturi Telavivā un tā izcilākos paraugus, informē Ilze Martinsone, Latvijas Arhitektūras muzeja vadītāja.

Izstāde iepazīstina ar unikālo Telavivas Bauhaus arhitektūras mantojumu, kura aizsākumi meklējami 20. gadsimta 30. gados. Šajā laikā no Vācijas uz Izraēlu emigrēja virkne slavenu ebreju izcelsmes arhitektu, kuri turpināja darbu Telavivā. Mūsdienās šis arhitektūras mantojums ir iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā, un Telavivu, pateicoties gaišajām modernisma ēkām, ar kurām apbūvēts pilsētas centrs, dēvē par Balto pilsētu. Līdztekus lielformāta fotogrāfijām, izstādes apmeklētāji varēs gūt papildinformāciju ekspozīcijai pievienotajos video un drukātajos materiālos.

Izstādes autors ir Telavivas Bauhaus centra (Bauhaus Center Tel Aviv) līdzdibinātājs Dr. Miha Gross (Micha Gross), kurš ar īpašu aizrautību pēta Telavivas modernās kultūras mantojumu un iepazīstina ar to interesentus. Dr. Miha Gross viesosies Rīgā, piedalīsies izstādes atklāšanā un tiksies diskusijās un lekcijās gan ar arhitektūras jomas profesionāļiem, gan studentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu