Vācijas izlases treneris Šturms: Domājām, ka finālu skatīsimies mājās uz dīvāna

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas hokeja izlases spēlēšana Phjončhanas olimpisko spēļu finālā bija pārsteigums visiem un, neskatoties uz zaudējumu, hokejistiem vajadzētu būt lepniem, uzskata valstsvienības galvenais treneris Marko Šturms.

Vācija olimpisko spēļu finālā ar rezultātu 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:1) pagarinājumā zaudēja olimpiskajiem sportistiem no Krievijas. Vāciešiem pietrūka vien 55 sekunžu līdz sensacionālam panākumam.

«Ir smaga sajūta, jo visi sapratām, ka varam uzvarēt, bet tāds ir hokejs. Nav noslēpums, domājām, ka finālu skatīsimies mājās uz dīvāna, bet te nu mēs esam. Puiši mājās aizvadīs sudraba medaļas, ar ko vajadzētu lepoties,» pēc spēles stāstīja Šturms.

Viņš nekautrējas atzīt, ka Vācijas izlasi var salīdzināt ar ASV valstsvienību 1980.gada olimpiskajās spēlēs, kur amerikāņi uzvarēja ar amatieriem sastāvā.

«Kas tāds gadās vienu reizi mūžā. Puiši tika ļoti tālu. Diemžēl neizcīnījām zeltu, bet pārvest medaļas mājās arī ir kas īpašs,» atzīmēja Šturms.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Vācija bija vadībā ar 3:2, turklāt tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Tā vietā, lai pieturētu ripu, Vācijas hokejisti meta pa vārtiem, kas pretiniekiem ļāva nokļūt viņu aizsardzības zonā un vārtsargu nomainīt pret piekto laukuma spēlētāju.

«Kad nonācām vairākumā, padomāju: «Ak, nē!» - jo jau iepriekš esmu bijis šādā situācijā. Vairākumā hokejisti domā citādāk, taču ir palikušas tikai divas minūtes, līdz ar to pretinieki izdara maksimālu spiedienu,» skaidroja Šturms.

Tāpat arī Vācijas izlases vārtsargs Denijs aus den Birkens atzina, ka zaudējums bijis sāpīgs, taču nevajadzētu nokārt galvu.

«Neviens negaidīja, ka mēs ko tādu paveiksim. Paši un visa Vācija var lepoties ar mums. Aizvadījām patiešām labu turnīru. Bijām tuvu uzvarai, bet tāds ir hokejs, jo katra sekunde ir svarīga,» atzīmēja aus den Birkens, kurš tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu.

Tieši Vācijas hokejisti aizšķērsoja Latvijai ceļu uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, 2016.gada septembrī kvalifikācijas turnīrā Rīgā izšķirošajā mačā uzvarot ar rezultātu 3:2.

Vācijas hokejisti olimpisko spēļu finālā spēlēja pirmo reizi vēsturē. Vācieši 1932. un 1976. gadā izcīnīja bronzas medaļas, bet toreiz olimpiskajās spēlēs tika izspēlēts grupu turnīrs.

Bronzas medaļas sestdien izcīnīja iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs uzvarējusi Kanāda, kura sestdien mačā par trešo vietu ar 6:4 uzvarēja Čehiju.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu