Kovaļčuks atzīts par olimpiskā turnīra vērtīgāko spēlētāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Olimpisko sportistu no Krievijas (OAR) uzbrucējs Iļja Kovaļčuks atzīts par Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Kādreizējie Latvijas hokeja izlases spēlētāji un pēc tam arī treneri Oļegs Znaroks ar Hariju Vītoliņu svētdien aizveda OAR komandu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zelta medaļām.

Aizraujošā finālspēlē OAR komanda papildlaikā ar 4:3 (1:0, 0:1, 2:2, 1:0) uzvarēja Vācijas izlasi, kurai pietrūka vien 55 sekundes līdz sensacionālam panākumam.

Kovaļčuks olimpiskajā turnīrā guva piecus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles. Tiesa, rezultatīvākais turnīrā bija viņa komandas biedrs Ņikita Gusevs, kurš guva četrus vārtus un veic astoņas rezultatīvas piespēles, tiekot atzīts par turnīra labāko uzbrucēju.

Savukārt labākā vārtsarga balva tika Vācijas izlases ripu ķērājam Denijam aus den Birkenam, kamēr par labāko aizsargu tik atzīts OAR spēlētājs Vjačeslavs Vojnovs.

Mediju balsojumā par MVP jeb vērtīgāko kļuva Kovaļčuks, kuram simboliskajā uzbrucēju trio pievienojās OAR hokejists Pāvels Dacjuks un talantīgais soms Ēli Tolvanens. Savukārt aizsargu pārī tika iekļauti Vojnovs un Maksims Noro no bronzas medaļnieces Kanādas, bet no vārtsargiem simboliskajā izlasē iekļuva OAR «mūris» Vasīlijs Košečkins.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien pēcpusdienā pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu