Ķibermanis: Rezultāts ir neapmierinošs, nepieciešama viela pārdomām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis pēc svētdien iegūtās desmitās vietas Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku sacensībās pauda, ka ir apmierināts ar visiem četriem braucieniem.

Svētdien četriniekos par olimpisko čempionu tika kronēts vācietis Frančesko Frīdrihs, kamēr Latvijas pirmais pilots Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu bija piektie, bet Ķibermanis, kura kamanas iestūma Jānis Jansons, Helvijs Lūsis un Matīss Miknis, ieņēma desmito vietu.

«Daudzmaz esmu apmierināts ar visiem četriem braucieniem. Varbūt rezultāts varēja būt labāks, bet braucieni bija normāli. Ja man tā būtu bijis divniekos, es būtu priecīgs. Ar stabilitāti bija labi, tāpēc tādā ziņā grūti sev kaut ko pārmest. Manuprāt, visi četri braucieni bija līdzīgi,» sacensību noslēgumā sacīja Ķibermanis.

Arī pēc pirmās sacensību dienas viņš bija desmitais, lai gan pēc pirmā brauciena ieņēma vien 15.vietu. Savukārt svētdien pēc trešā brauciena Latvijas otrā ekipāža bija 11.vietā, beigās pakāpjoties pozīciju augstāk.

«Pēc vakardienas skatījāmies un analizējām savus starta ieskrējienus, kas vakar nebija labi. Katra ekipāžas braucēja individuālie rezultāti bija labi un neviens neatpalika, tāpēc tagad ir lielas pārdomas, kāpēc sanāca tieši tā.

Acīmredzot citi ir labāki,» Ķibermanis norādīja, ka starta ieskrējienos, kas pirmajos divos braucienos nebija tie labākie, neviens nekļūdījās.

«Nesaku, ka četriniekos bija čempiona cienīgi braucieni, bet nepatika tendence, kas bija trases lejasdaļā, jo sezonas gaitā bija tieši otrādi. Tam man nav izskaidrojuma,» atzina bobslejists, kurš piebilda, ka šajās olimpiskajās spēlēs no sevis bija gaidījis vairāk, tāpēc pēc atgriešanās mājās būs jāmeklē jauna motivācija.

«Grūti pateikt par motivāciju strādāt turpmāk. Šobrīd tā drīzāk ir mazinājusies. Varbūt paies kāds laiks un viss atgriezīsies. Rezultāts ir neapmierinošs, nepieciešama viela pārdomām. Jādomā, vai es gribētu strādāt, ja viss saglabāsies esošajā līmenī,» bilda Ķibermanis.

Tikmēr viņa ekipāžas stūmējs Matīss Miknis sacīja, ka svētdien komanda uzlabojusi startu.

«Startā vairs negribējām palikt tik lielā kaunā, tāpēc saņēmāmies. Jānoslēdz šis cikls, jāaizbrauc mājās un jāpārdomā viss. Jāsaprot, ko darām nepareizi. Šādi nevar turpināt, ja gribam cīnīties par augstām vietām,» arī stūmējs norādīja, ka ekipāža kādu laiku būs pārdomās par savu nākotni.

Latvijas bobslejisti Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja savai valstij vienīgo medaļu, kuru divnieku sacensībās guva Oskars Melbārdis un Jānis Strenga.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu