Zviedrijas kērlingistes trešo reizi 12 gadu laikā kļūst par olimpiskajām čempionēm

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas kērlingistes svētdien Phjončhanas olimpisko spēļu noslēdzošajā dienā izcīnīja zelta medaļas dāmu turnīrā, uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpjot trešo reizi pēdējo 12 gadu laikā.

Zviedrietes, ceturto reizi pēc kārtas olimpiskajās spēlēs cīnoties finālā, ar rezultātu 8-3 sagrāva šajā turnīrā sensāciju sagādājušo mājinieci Dienvidkoreju.

Mājinieces pirmajā endā guva vienu punktu, bet pēc tam iniciatīvu pārņēma zviedrietes, pēc pieciem endiem esot vadībā ar 4-1. Nākamajā spēles nogrieznī Dienvidkoreja vienu punktu atguva, bet septītajā endā Zviedrija izdarīja izšķirošo izrāvienu, panākot 7-2 savā labā, pēc tam abām komandām apmainoties ar punktiem, dienvidkorejietēm padodoties pēc devītā enda.

Zelta medaļu ieguvēju komandā spēlēja komandas «skips» Anna Haselberja, kā arī Sāra Makmanusa, Agnese Knohenhauere, Sofija Māberja un Jenni Vālina, bet komandu trenēja Marija Prica.

Savu tautiešu uzvaru klātienē vēroja arī Zviedrijas karalis Kārlis Gustavs XVI.

Zviedrijas dāmas atkārtoja 2006.gadā Turīnā un 2010.gadā Vankūverā gūtos panākumus. Savukārt pirms četriem gadiem Sočos skandināvietes palika otrās, toreiz izšķirošajā spēlē zaudējot Kanādai. Tāpat viņām ir 1998.gada Nagano olimpisko spēļu bronza.

Savukārt dienvidkorejietes vien pirms četriem gadiem debitēja olimpiskajās spēlēs, ieņemot astoto vietu.

Sestdien pie bronzas medaļām tika Japāna, kas mazajā finālā ar rezultātu 5-3 uzvarēja Lielbritāniju.

Tikmēr vīru finālā sestdien ASV izlase ar rezultātu 10-7 pieveica Zviedriju, pirmoreiz vēsturē iegūstot titulu. Savukārt bronzas duelī Šveice ar 7-5 pārspēja Kanādu, iepriekšējo trīs Olimpiāžu čempionei pirmo reizi pēc šī sporta veida atgriešanās programmā paliekot bez medaļām.

Pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem sieviešu un vīriešu konkurencē kļuva Kanādas izlases, kas abas šoreiz palika bez godalgām.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu