Kaljulaida: Ticība nākotnei ir atslēga Igaunijas attīstībai

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no ETV

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida sestdien runā par godu valsts neatkarības proklamēšanas simtgadei sacīja, ka igauņu ticība labākai nākotnei ir motivējošais spēks, kas ļauj valstij attīstīties.

«Mēs ne vienmēr ticam, ka esam vienlīdzīgi, lai gan mums tikko bija veiksmīga prezidentūra Eiropas Savienībā. Dažkārt šķiet, ka mums ir nepieciešams vairāk enerģijas, lai popularizētu e-valdību nekā lai to attīstītu, bet mums joprojām pietiekami labi izdodas rādīt piemēru saviem partneriem,» teica Kaljulaida svinīgajā pieņemšanā Igaunijas Nacionālajā muzejā Tartu.

«Šī zināmā mērā prasīgā neapmierinātība un ticība, ka rītdiena tomēr būs labāka par šodienu, ja mēs smagi strādāsim, toreiz bija un tagad ir atslēga, kas atver durvis labākai nākotnei un palīdz padarīt skaidrāku šo straujo attīstību gadsimta pēdējā ceturksnī, kura laikā mēs atkal esam kļuvuši par lēmumu pieņēmējiem savā zemē. Tāpēc - turpināsim būt prasīgi, taču neļausim tam aizēnot mūsu prieku par sasniegto!» sacīja Igaunijas prezidente.

«Priecāsimies par to, ka esam pārtikuši - no 192 pasaules valstīm tikai piektdaļa ir bagātāka nekā mēs. Bet Igaunijai ir nepieciešams vairāk. Mazām valstīm ir vajadzīgas lielas idejas un lieli mērķi, mēs nevaram vienkārši vilkties vēsturei astē,» sacīja Kaljulaida.

«Rezumējot - Igaunijas mērķis jebkurā laika brīdī ir būt cienījamai valstij. Vispirms un galvenokārt mūsu pašu acīs, bet pēc tam mūsu partneru, sabiedroto un kaimiņu acīs. Šim mērķim ir jāpaliek patiesam, kad ir labi laiki, bet vēl jo vairāk, kad ir grūti laiki, un esmu pārliecināta, ka tādu nākamajos simt gados būs papilnam,» teica Igaunijas prezidente.

Sestdien tiek svinēta Igaunijas Republikas proklamēšanas simtā gadadiena, un svētku pasākumi notiek visā valstī, kā arī citur pasaulē.

1918.gada 24.februārī Igaunijas Glābšanas komiteja Tallinā pieņēma manifestu, kurā pasludināja neatkarīgu un demokrātisku republiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu