Rīgas «Dinamo» aizsargs Stolerijs ar Kanādas izlasi izcīna olimpisko bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Kanādas hokeja izlase sestdien izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļas, cīņā par trešo vietu ar rezultātu 6:4 (3:1, 0:0, 3:3) pārspējot Čehiju.

Deviņkārtējā olimpiskā čempione Kanāda 16.reizi izcīnīja medaļas ziemas sporta veidu četrgades nozīmīgākajā turnīrā. Bez deviņām zelta godalgām kanādiešiem ir arī četras sudraba un trīs bronzas medaļas.

Kanāda pusfinālā ar rezultātu 3:4 zaudēja Vācijai, kas finālā svētdien spēkosies ar Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas, kuri cīņā par finālu ar 3:0 uzvarēja Čehiju.

Bronzas medaļu izcīnīja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo» aizsargs Karls Stolerijs, kurš šajā mačā nospēlēja deviņas minūtes, bet turnīrā kopumā viņš četrās spēlēs pie rezultativitātes punktiem netika.

Kanādiešiem bronzas mačā pa diviem vārtiem guva Endrū Ebets un Kriss Kellijs, bet pa vienam precīzam metienam bija Derekam Rojam un Vojtekam Volskim.

Tikmēr čehiem ar diviem vārtiem atzīmējās Romans Červenka, kamēr pa reizei ripu Kanādas vārtos ieraidīja Martins Rūžička un Jans Kovāržs.

Mača rezultātu devītajā minūtē atklāja Ebets, kurš no vārtu priekšas realizēja vairākumu. Pēc 16 sekundēm Rūžička, kanādiešu vārtsargam Kevinam Pulēnam nespējot piefiksēt ripu, vienus vārtus atguva, taču pēc apmēram tikpat liela intervāla Kellijs ar metienu no zilās līnijas atjaunoja hokeja dzimtenes izlasei vadību. Četras minūtes pirms pirmā perioda beigām Rojs nonāca viens pret čehu vārtsargu Pavelu Francouzu un panāca jau 3:1.

Ja otrajā periodā komandas vārtus neguva, trešajā trešdaļā tika iemestas sešas ripas. Vispirms perioda sestajā minūtē Ebets no vārtu priekšas panāca 4:1, bet nepilnu minūti vēlāk Kovāržs vienus vārtus atguva. Perioda vidū no vidējas distances izcēlās Ebets, bet piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Volskis pēc neatlaidīgas cīņa pie čehu vārtiem panāca četru vārtu pārsvaru.

Minūti vēlāk Červenka pie Kanādas vārtiem pielaboja no Pulēna atlēkušo ripu un panāca 3:6, bet vēl pēc pusotras minūtes, Čehijai, spēlējot bez vārtsarga un vairākumā, viņš Kanādas pārsvaru samazināja līdz diviem vārtiem. Tiesa, kanādieši vadību nosargāja un svinēja uzvaru.

Iepriekšējo reizi olimpisko spēļu pusfinālā Čehija spēlēja 2006.gadā Turīnā, bet iepriekšējās divās Olimpiādēs apstājās ceturtdaļfinālā.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu