Partija «Progresīvie» kongresā vēlēs valdes priekšsēdētāju un valdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Šodien notiks partijas «Progresīvie» kongress, kurā plānots vēlēt valdes priekšsēdētāju un valdi, kā arī pieņemt programmu «Pagrieziens Ziemeļvalstu virzienā», informēja politiskajā spēkā. Partijas sanāksme notiks plkst.10 muzeja «Aldaris» konferenču zālē, Tvaika ielā 44, Rīgā.

Plānots, ka pārstāvju sapulces dalībniekus uzrunās Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns, Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas «Sustento» vadītāja Gunta Anča, biedrības «Papardes zieds» vadītāja Iveta Ķelle un Eiropas Latviešu apvienības prezidija priekšsēdētāja vietniece Elīna Pinto. Tāpat paredzēts, ka uzrunu teiks politiskās partijas «Kustība «Par!«» vadītājs Daniels Pavļuts.

«Progresīvie» skaidro, ka programmas projekta kodolu veido ideja par Latviju kā Ziemeļvalsti, kas balstīta progresīvas, solidāras, vienlīdzīgas, brīvas un zaļi atbildīgas sabiedrības modelī, kas ir brīva no oligarhu ietekmes.

«»Progresīvie» primāri pozicionējas kā partija, kas iestājas par nevienlīdzības un nabadzības izskaušanu, pienācīgu un pieejamu veselības aprūpi, kā arī spēcīgu valsts un sabiedrības sociālās drošības tīklu. Vienlaikus «Progresīvie» nāk ar jaunu patiesi zaļas politikas piedāvājumu, lai risinātu samilzušās vides aizsardzības un kvalitātes problēmas Latvijā, kas jo īpaši skar trūcīgāko sabiedrības daļu,» akcentēja politiskajā spēka.

Partijas programma ir izstrādāta, balstoties pērn pieņemtajos partijas dibināšanas principos, skaidroja tās pārstāvji. Partijas programma tapusi, partijas biedriem un atbalstītājiem vairāku mēnešu periodā darbojoties 14 tematiskās darba grupās.

Partijas pārstāvji norādīja, ka ir izmantotas gan tiešsaistē balstītas politisko diskusiju platformu iespējas, gan apspriesti un vērtēti dažādi programmas punkti kopskaitā trīs partijas iekšējos forumos. Atsevišķs partijas forums tika veltīts partijas vērtību definēšanai. Programmas idejas tikušas apspriestas arī ar nevalstiskajām organizācijām.

Partijas «Progresīvie» reitings janvārī bija zem 1%, par SKDS iedzīvotāju aptaujas datiem iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu