Šveices kalnu slēpotāji izcīna vēsturiskas zelta medaļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Šveices kalnu slēpotāji sestdien Phjončhanā izcīnīja vēsturē pirmās olimpisko spēļu zelta medaļas jaukto komandu sacensībās, kuras pirmo reizi bija Olimpiādes programmā.

Finālā šveicieši, kuru rindās startēja Vendija Holdenera, Denisa Feierābenda, Daniels Žulē un Ramons Cenhauserns, ar 3-1 uzvarēja Austriju, kurai nepalīdzēja titulētais Marsels Hiršers.

Finālā Holdenera uzvarēja Katarinu Galhūberi, Cenhauserns bija labāks par Mihaelu Matu, kurš tika diskvalificēts, bet Žulē punktu guva pret Marko Švarcu, kurš nesasniedza finišu. Austrijai vienīgo punktu nopelnīja Katarina Līnsbergere, kura bija ātrāka pār Feierābendu.

Holdenerai šī bija trešā medaļa Phjončhanā, sportistei tiekot pie visa godalgu komplekta, jo viņa bija otrā slalomā un trešā Alpu kombinācijā. Savukārt Cenhauserns tika pie otrās godalgas, zeltu pievienojot sudrabam slaloma sacensībās.

Ceļā pretim zelta medaļām Šveice sākot no astotdaļfināla uzvarēja Ungāriju, Vāciju un Franciju, piedevā abi komandas līderi Holdenera un Cenhauserns uzvarēja visos četros savos braucienos.

Tikmēr bronzas medaļu izcīnīja Norvēģija, kas mazajā finālā cīnījās neizšķirti 2-2 ar Franciju, taču kopējais laiks par 0,12 sekundēm labāks bija norvēģiem.

Bronzas medaļas ieguva Kristina Lisdāla, Nina Havera-Lēseta, Sebastians Foss-Sūlevāgs un Leifs Kristians Nestvolds-Haugens. Savukārt Francijas izlasei pie medaļām nelīdzēja tikt titulētie Tesa Vorlija un Aleksis Pinturo.

Tāpat bez medaļām palika Zviedrija, kas ceturtdaļfinālā «sausā» ar 0-4 zaudēja Austrijai, lai gan zviedriem startēja šo olimpisko spēļu čempioni slalomā Andrē Mīrers un Frīda Hansdotera.

Komandu sacensības, kurās dalībnieki veic paralēlo slalomu, cīnoties pret kādu no konkurentiem, pasaules čempionātos tiek rīkotas jau desmit gadus, bet olimpiskajā programmā šī disciplīna sestdien piedzīvoja debiju.

Tiesa, Phjončhanā komandu cīņā nestartēja tādas zvaigznes kā Hiršers un amerikāniete Mikaēla Šifrina.

Austrija kļuva par veiksmīgāko valsti Phjončhanas olimpisko spēļu kalnu slēpošanas sacensībās, izcīnot trīs zelta, kā arī pa divām sudraba un bronzas medaļām.

Pie divām augstākā kaluma godalgām tika arī Šveices un Zviedrijas pārstāvji, bet pa vienam zeltam mājās vedīs Norvēģijas, ASV, Itālijas un Čehijas pārstāvji.

Austrieši, šveicieši un norvēģi izcīnīja pa septiņām medaļām.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu