Kurzemē sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Stiprās snigšanas dēļ patlaban Kurzemē daudzviet braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Papildināta 1. rindkopa

Intensīvas snigšanas dēļ jārēķinās ar īpaši apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem teritorijā no Pierīgas līdz Talsiem, Saldum, Dobelei un citur Kurzemē. Uz ceļiem strādā vairāk kā 100 ziemas tehnikas vienības, taču autobraucējiem ir jārēķinās, ka intensīvas snigšanas laikā pilnība brīvu no sniega brauktuvi uzturēt nav iespējams, norādīja LVC.

Snigšana turpināsies arī vakarpusē un meteorologi informē, ka sniega segas biezums var pieaugt par sešiem līdz septiņiem centimetriem. Snigšanas laikā ceļi var būt slideni, kā arī ir apgrūtināta redzamība, tādēļ LVC aicina autovadītājus izvēlēties ceļa seguma stāvoklim un laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Autoceļu tīrīšana un kaisīšana notiek prioritārā secībā, sākot ar valsts galvenās nozīmes autoceļiem un autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti, vēlāk pievēršoties reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem, atbilstoši autoceļu uzturēšanas prasībām un specifikai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu