«Latvijas finiera» apgrozījums pērn pieaudzis par 7%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kokapstrādes uzņēmuma «Latvijas finieris» koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, pieaudzis par 7% salīdzinājumā ar 2016.gadu, sasniedzot 229 miljonus eiro, pavēstīja kompānijā.

Kompānijā arī informēja, ka, saglabājoties stabilam pieprasījumam, 2017. gadā «Latvijas finieris» eksportēja produkciju 185 miljonu eiro vērtībā, galvenokārt sadarbības partneriem Eiropā (83%) un Āzijas reģionā.

Savukārt nodokļos «Latvijas finiera» struktūrvienības pērn Latvijā samaksājušas 18,7 miljonus eiro, bet pēdējo desmit gadu laikā - 130 miljonus eiro.

Tāpat «Latvijas finiera» pārstāvji atzīmēja, ka kompānija kopš 2011.gada elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) veidā papildus samaksājusi 12,4 miljonus eiro. Ņemot vērā izmaiņas OIK aprēķina kārtībā, šogad plānotais OIK maksājuma apmērs ir 1,6 miljoni eiro ar līdzvērtīgiem saimnieciskās darbības rādītājiem Latvijā.

Kopumā «Latvijas finiera» koncernā pērn bija nodarbināti 2700 darbinieku, no kuriem 2200 strādāja Latvijas struktūrvienībās, tostarp 400 Latgales reģionā, bet 500 darbinieku strādāja ārvalstīs.

«Latvijas finiera» koncerna apgrozījums 2016.gadā bija 213,372 miljoni eiro, bet koncerna peļņa bija 13,277 miljoni eiro.

«Latvijas finieris» reģistrēts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 45,522 miljoni eiro.

«Latvijas finiera» pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu