«Citadele» grupas peļņa pērn sasniegusi 31,5 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bankas «Citadele» grupas pamatdarbības peļņa pērn sasniegusi 31,5 miljonus eiro, informēja bankā.

Bankā skaidroja, ka grupas peļņas rezultātu ietekmēja 23,2 miljonu eiro izdevumi, kas saistīti ar atliktā nodokļa aktīvu norakstīšanu Latvijas uzņēmumu ienākuma nodokļa likumdošanas izmaiņu rezultātā. Šie izdevumi bija tikai fiskāli un neietekmēja grupas kapitāla apjomu. Šo izdevumu rezultātā grupas neto peļņa bija 16 miljoni eiro. Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka tas ir uz pusi mazāk nekā 2016.gadā.

«Citadele» plāno, ka, sākot no 2018. gada, valstī īstenotā nodokļu reforma sniegs pozitīvu ietekmi un grupas neto peļņas apmērs atkal paaugstināsies.

Bankā arī norādīja, ka 2017.gadā «Citadeles» grupa ir sasniegusi augstākos kapitāla pietiekamības rādītājus kopš bankas dibināšanas, kā arī uzlabojusi aktīvu kvalitāti. Pērn «Citadele» arī investējusi vairāk nekā trīs miljonus eiro inovāciju un bankas digitālo pakalpojumu attīstībā.

«2017.gadā «Citadele» ir sasniegusi augstākos kapitāla pietiekamības rādītājus kopš bankas dibināšanas.2017.gada darbības rezultāti liecina par «Citadeles» grupas stabilu attīstību visos biznesa segmentos un spēcīgu pozīciju Latvijas finanšu sektorā, kā arī lielu izaugsmes potenciālu Baltijas tirgū kopumā. Tas ir rezultāts mērķtiecīgam darbam ar bankas pakalpojumu pilnveidošanu, klientu servisa uzlabošanu un bankas atbilstības sistēmas stiprināšanu,» atzīmēja bankas valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Finanšu rezultāti par 2017.gadu liecina, ka «Citadeles» grupa strādā ar augstu kapitāla pozīciju, turklāt kapitāla pietiekamības rādītājs (CAR) 2017. gadā turpināja paaugstināties, sasniedzot 18,4% salīdzinājumā ar 16,5% 2016.gada decembrī.

Grupas noguldījumu apmērs 2017.gadā bija 2,88 miljardi eiro. Noguldījumu apjoma pieaugums bija vērojams privātpersonu apkalpošanas segmentā - 5%, bet īpaši straujš - mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošana segmentā, kur noguldījumu pieaugums bija 21%, un korporatīvo klientu apkalpošanas segmentā, kur pieaugums bija 32%.

«Citadeles» grupas kredītportfelis 2017.gadā pieauga par 7%, sasniedzot 1,33 miljardus eiro. Atbilstoši «Citadeles» stratēģijai kredītportfeļa pieaugumu vecināja Baltijas privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas segmenti. Vienlaikus turpināja uzlaboties arī aktīvu kvalitāte: slikto kredītu rādītājs (NPL) samazinājās līdz 8,3% salīdzinājumā ar 9,9% 2016. gada beigās.

Latvijā bankas «Citadele» kredītportfelis 2017.gadā sasniedza vienu miljardu eiro. Pērn «Citadele» Latvijā kopumā piešķīra kredītlīdzekļus 266 miljonu eiro apmērā. No tiem privātpersonām tika piešķirti 89 miljoni eiro, bet uzņēmumiem - 177 miljoni eiro.

Klientu noguldījumi Latvijā pērn pieauga par 4%, sasniedzot 1,97 miljardus eiro.

Lietuvā «Citadeles» kredītportfelis sasniedza 255 miljonus eiro. Kopumā 2017. gada laikā banka klientiem Lietuvā piešķīra kredītlīdzekļus 142 miljonu eiro apmērā. No tiem privātpersonām piešķirto kredītu apmērs bija 13 miljoni eiro, bet uzņēmumiem - 129 miljoni eiro.

Klientu noguldījumi Lietuvā pieauga par 8% un sasniedza 453 miljonus eiro.

Igaunijā bankas «Citadele» kredītportfelis sasniedza 112 miljonus eiro. 2017. gadā «Citadele» Igaunijā kopumā piešķīra kredītlīdzekļus 64 miljonus eiro. No tiem privātpersonām tika piešķirti 26 miljoni eiro, bet uzņēmumiem tika piešķirti 38 miljoni eiro.

Klientu noguldījumi bankā «Citadele» Igaunijā 2017. gadā bija 179 miljoni eiro.

Banka «Citadele» 2016.gadā strādājusi ar auditēto peļņu 36,278 miljonu eiro apmērā, kas ir par 85,6% vairāk nekā 2015.gadā, liecina bankas publiskotā informācija. Savukārt bankas «Citadele» grupas peļņa pieaugusi par 56,1% un pērn sasniegusi 40,688 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu