Toreiz un tagad. Zudusī Miera/Brīvības stūra māja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcija "Zudusī Latvija"

Turpinām iesākto rakstu sēriju, kurā atskatāmies vēsturē - kā Rīga (nākotnē noteikti arī citas Latvijas pilsētas) izskatījās pirms 50, 70, 100 gadiem. Šoreiz dodamies prom no Vecrīgas - uz tagadējo Miera un Brīvības ielas krustojumu, kuru pagājušā gadsimta 20. gados rotāja stalts arhitekta G. von Tīzenhauzena nams.

Latvijas brīvvalsts laikā šis sešstāvu nams atradās uz Brīvības un Karlīnes ielas stūra. 1937. gadā iela pārdēvēta par Miera ielu.

Diemžēl nams Otrā pasaules kara laikā nopostīts. Šobrīd šis gruntsgabals nav apbūvēts, ja neskaitām nelielu «Narvesen» kiosku.

Foto: Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcija "Zudusī Latvija"

Fotogrāfijās redzams, ka gan pa Miera ielu, gan Brīvības ielu kursēja tramvajs.

Savukārt foto kreisajā stūrī, tagadējā Miera un Šarlotes ielas krustojumā, atradās koka nams. Vēlāk tā vietā uzcelts īres nams, kura pirmajā stāvā 90. gadu sākumā varēja iegādāties svaigi izceptu, karstu maizi. Minētais nams nojaukts aptuveni pirms desmit gadiem.

Foto: Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcija "Zudusī Latvija"

Fotokolāžu autors - Jānis Škapars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu