Prūsis: Četriniekos cīņa par simtdaļām būs vēl asāka

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Phjončhanas olimpisko spēļu bobsleja četrinieku sacensībās cīņa par simtdaļām būs vēl asāka nekā divniekos, uzskata Latvijas komandas galvenais treneris Sandis Prūsis.

Piektdien tika noslēgti četrinieku treniņi. Latvijas pirmā ekipāža ar pilotu Oskaru Melbārdi uzrādīja otro un ceturto laiku, kamēr Oskara Ķibermaņa vadītās kamanas bija ceturtajā un 12.vietā.

Četrinieku sacensības tiks aizvadītas sestdien un svētdien.

«Vēl šaubāmies, ar kurām sliecēm braukt. Savukārt par pārējo - «jāmauc» tikai. Šobrīd aktuālas ir trīs slieces, bet vajadzīgas divas. Grūti izšķirties, jo tās ir ļoti līdzīgas,» piektdien sacīja Prūsis. «Tomēr ir jāizšķiras. Šausim «uz dullo» un metīsim kapeiku.»

«Lielais Oskars braukšanā izskatījās labāk, bet pēdējā treniņbraucienā novēroju, ka arī mazais Osis ir noķēris sajūtas un daudzmaz atdzīvojas. Pirmie pieci četrinieku treniņbraucieni viņam bija ne visai, bet tagad jūtu, ka vajadzētu būt labi. Otrajā virāžā gan vēl ir rezerve. Šodien Ķibermanis brauca ar bortu, bet vēl joprojām ir sānslīde, kas nav diez ko labi. Tur atsitienu pret bortu tieši nevajag, tā jau skaitās kā kļūda,» atklāja Prūsis.

Prūsis sāncenšu treniņbraucienus gan neesot skatījies, jo tāpat zinot, kā viņi brauc. Tiesa, to nevarot teikt par pretiniekiem, kuri latviešu sekmes trasē pētījuši rūpīgi.

«Domāju, četriniekā cīņa par simtdaļām būs vēl asāka. Katrs sīkums ir vēl svarīgāks. Varbūt es kļūdos, bet man šķiet, ka piecas sešas ekipāžas atkal cīnīsies par medaļām, ja vācieši neaizbrauks tālu priekšā,» uzskata Prūsis.

«Jau tagad treniņos braucam ātrāk par trases rekordu. Domāju, vadošās ekipāžas to pārspēs vairāk nekā par vienu sekundi.»

Pirms tam divnieku sacensībās Melbārdis kopā ar Jāni Strengu izcīnīja bronzu, kamēr Ķibermanis ar Matīsu Mikni bija devītie, pašam pilotam par šādu rezultātu neslēpjot sarūgtinājumu.

«Aizvakar Ķibermanim noskaņojums sāka uzlaboties, bet, domāju, pēc noslēdzošā treniņbrauciena jābūt labāk,» sacīja Prūsis, kurš arī piebilda, ka nekādām problēmām nevajadzētu būt ar Melbārža ekipāžas stūmēju Daumantu Dreiškenu, kurš neslēpa sarūgtinājumu, ka divniekos tika aizstāts ar Strengu.

Phjončhanas olimpiskās spēles tiks noslēgtas svētdien.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu