Olimpiskā dienasgrāmata: Pie mums pavasaris, bet kas notiek Latvijā?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Šo olimpisko spēļu sākumā bija pamatīgs aukstumiņš, Phjončhanā termometra stabiņam vēlākos vakaros un naktīs nokrītot zem -20 grādiem pēc Celsija. Šobrīd par laikapstākļiem gan grēks sūdzēties, jo gandrīz vai gribas teikt, ka iestājies pavasaris. Bet kā ir Latvijā?

Teju visa pirmā nedēļa Olimpiādes norises vietā bija grūti izturama, jo, lai justos vismaz kaut cik silti vakaros notikušajās biatlona sacensībās, bija nepieciešamas savas 3-4 drēbju kārtas, kā arī siltā ziemas jaka, silta cepure, biezi cimdi, zābaki un varbūt arī sejas aizsegs. Lai stiprais vējš nepūš sejā. Sniegs gan bija un ir pamaz, varbūt vienīgi kalnos tā ir vairāk. Tomēr Dienvidkorejā klimats ir mainīgs un tagad jau varam priecāties par pavasarīgu noskaņu. Pārlieku biezas drēbes un zābaki vairs nav vajadzīgi, var iztikt arī ar kedām.

Aizvakar pusdienlaikā piesēdu parkā, lai ieturētu nelielu maltīti, un pirmo reizi šogad dzirdēju putnu balsis. Izklausījās gaužām apmierinātas.

Tiesa, siltais laiks te ir nedaudz mānīgs. Pa dienu it kā spīd saule un ir tiešām patīkami, pēc strauja saulrieta situācija mainās uz pretējo pusi un jau paliek auksti. Taču tas noteikti nav tik traki kā pašlaik Latvijā, kur iegriezusies pamatīga ziema. Savā starpā jau smējām, ka Phjončhanā ieradāmies ziemas pilnbriedā un tagad tas pats būs, kad nākamnedēļ atgriezīsimies Latvijā. Nē, es to vairs negribu!

Latvijā jāatgriežas būs pavisam drīz, jo Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies jau svētdien. Pagaidām mūsējie ir guvuši vienu medaļu - bronzu, ko bobsleja divniekos izcīnīja Oskars Melbārdis un Jānis Strenga. Visticamāk, cīņā par godalgu sestdien un svētdien iesaistīsimies arī četriniekos, lai gan pagaidām izlasē saistībā ar šo disciplīnu valda neliela piesardzība. Tikmēr Latvijas komandas otrajam pilotam Oskaram Ķibermanim problēmas vēl joprojām sagādājot otrās virāžas izbraukšana. Tikai pēc devītās vietas iegūšanas divniekos viņš gan varētu būt apņēmības pilns reabilitēties četriniekos.

Ceturtdien jau savas trešās olimpiskās spēles noslēdza Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kuram neizdevās tikt līdz finišam savas kroņa disciplīnas slaloma pirmajā braucienā. Lai arī sarūgtināts par šodienas rezultātu, sportists ar olimpiskajām spēlēm bija apmierināts, nodēvējot tās par labākajām savā karjerā. Tam ir arī iemesls, jo ar izcīnītu 26.vietu Alpu kombinācijā viņš pārspēja savu olimpisko spēļu visu laiku labāko rezultātu (iepriekš bija 37. pozīcija slalomā 2010.gadā Vankūverā), kā arī bija trīsdesmit piektais milzu slalomā.

Šajā dienā uz starta devās vēl viens Zvejnieks – Roberts. Viņš šorttrekā sacentās 500 metru ceturtdaļfinālā. To gan dramatiskā cīņā pārvarēt neizdevās. Ilgu laiku 20 gadus vecais latvietis teju visu distanci atradās otrajā vietā, tomēr noslēdzošajā aplī bija zaudējis pavedienu un nervus kutinošā cīņā viņu par sprīža tiesu apsteidza korejietis Hvans Dehons, liedzot mūsējam iekļūt starp olimpisko spēļu astoņiem labākajiem šorttrekistiem šajā distancē.

Noslēgumā Zvejnieks tika ierindots augstajā desmitajā vietā, kas olimpisko spēļu debitantam nebūt nav slikts rezultāts. Pēc finiša latvietis gan neslēpa vilšanos, ka noslēdzošajā aplī aiz sevis neizdevās atstāt Dehonu. To viņš pamatoja ar pārāk tālu atpalikšanu no līdera Vu Daidzjina no Ķīnas un slidojuma līnijas pazaudēšanu.

Zīmīgi, ka Daidzjins šajā ceturtdaļfināla skrējienā laboja pasaules rekordu, ko viņš paveica arī finālā, trasi veicot 39,584 sekundēs, un izcīnīja zeltu. Tikmēr sudrabu beigās ieguva Zvejnieku dramatiskā cīņā apsteigušais Dehons...

Latvijas olimpiešiem šajās spēlēs atlikušas tikai četras sacensības. Ātrslidotājam Haraldam Silovam paredzēts starts 1000 metros un masu startā, distanču slēpotājs Indulis Bikše sacentīsies 50 kilometru klasikā un bobslejā četriniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu