Lietuvā Facebook sāks darboties pazudušu bērnu meklēšanas sistēma AMBER Alert

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOIC VENANCE / AFP

Lietuvā no marta vidus sociālajā tīklā «Facebook» sāks darboties pazudušu bērnu meklēšanas sistēma «AMBER Alert».

Kā norādījusi Iekšlietu ministrija, šī sistēma ļaus operatīvāk dalīties informācijā par bērnu pazušanu un iesaistīt viņu meklēšanā plašu sabiedrību.

Līdz ar šīs sistēmas ieviešanu «Facebook» lietotāji Lietuvā

varēs redzēt paziņojumus par bērnu pazušanu tajos gadījumos, kad tiesībsargājošo iestāžu darbinieku rīcībā būs informācija, ka bērna veselībai vai dzīvībai draud briesmas.

Savukārt iedzīvotājiem, kas varētu sniegt policijai svarīgu informāciju, būs iespēja to darīt nekavējoties.

Informācijas apmaiņu un policijas reakciju paātrinās apstāklis, ka būs norādīta konkrēta Lietuvas teritorija, kur bērns pazudis.

Kā uzskata tiesībsargājošo iestāžu eksperti,

bērna pazušanas gadījumā vislielākā nozīmē ir pašām pirmajām stundām,

kad jāievāc pieejamā informācija un jānoskaidro, kur bērns atradies.

«Tādās situācijās, kad iespējamās nelaimes novēršanai ir svarīga katra minūte, operatīvo dienestu darbinieku sadarbība ar sabiedrību ir sevišķi svarīga,» uzsvēris iekšlietu ministrs Eimutis Misjūns.

Šā projekta īstenošanā sadarbojas Iekšlietu ministrija, Policijas departaments, Pazudušu cilvēku ģimeņu atbalsta centra pārstāvji un sociālais tīkls «Facebook».

Eiropas Savienībā ik gadus tiek pasludināti par pazudušiem aptuveni 250 000 bērnu.

Lietuvā pērn par pazudušiem tika pasludināti 1980 bērni, un gandrīz visus viņus tiesībsargājošo dienestu darbinieki sekmīgi atrada

un nogādāja pie tuviniekiem, bet vairāk nekā simt nepilngadīgo pazušanas gadījumos meklēšanā aizvadītais laiks pārsniedza mēnesi.

Starptautiskā pazudušu bērnu meklēšanas sistēma «AMBER Alert» sociālajā tīklā «Facebook» jau darbojas ne tikai ES dalībvalstīs, bet arī citās pasaules zemēs, tai skaitā Amerikas Savienotajās Valstīs, Austrālijā Jaunzēlandē un Ķīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu