Par pirmo olimpisko čempioni snovborda «Big Air» lēcienos kļūst austriete Gasere

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Austrijas sportiste Anna Gasere ceturtdien Phjončhanā kļuva par pirmo olimpisko čempioni snovborda «Big Air» lēcienos, šai disciplīnai debitējot Olimpiādes programmā.

Patlaban 26 gadus vecā Gasere atkārtoja pērn pasaules čempionātā gūto panākumu, kad arī izcīnīja zelta medaļu.

Viņa sacensībās nopelnīja 185 punktus, izcīnot drošu uzvaru, jo sudraba medaļu ieguvusī amerikāniete Džeimija Andersone tika pie 177,25 punktiem.

Tikmēr pie bronzas medaļas ar 157,50 punktiem tika Zoī Sadovska-Sinota no Jaunzēlandes, izcīnot savai valstij vien otro olimpisko medaļu ziemas olimpisko spēļu vēsturē.

Finālā 12 dalībnieces veica pa trim lēcieniem, bet summā tika vērtēti divi labākie.

Šīm sacensībām sākotnēji vajadzēja notikt piektdien, taču organizatori tās pārcēla uz ceturtdienu, jo Phjončhanā atkal tiek prognozēts spēcīgs vējš, kas varētu ietekmēt sacīkšu norisi.

Gasere šajās olimpiskajās spēlēs ieņēma 11.vietu sloupstailā, savukārt Andersone tika pie otrās medaļas, jo iepriekš bija triumfējusi tieši sloupstailā, kur atkārtoja 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs gūto panākumu.

«Big Air» snovbords, kurā dalībnieki veic akrobātiskus trikus pēc lēciena no tramplīna, ir viena no četrām disciplīnām, kas debitē šajās olimpiskajās spēlēs. Tāpat pirmo reizi notika jaukto pāru sacensības kērlingā, kā arī tiks aizvadīts masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā.

Kopumā šajā Olimpiādē piedalās 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti. Olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu