Rīgā filma par sporta veidu, kurā katrs sešdesmitais mirst

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Uz kinoteātra Splendid Palace ekrāna 24. februārī tiks demonstrēta dokumentālā filma, pēc kuras uzņemšanas izdzīvojušo ir maz, – «Izeja» («Выход»). Filma vēsta par dzīvību, nāvi un nesavtīgu mīlestību pret sportu - ekstrēmāko sporta veidu «base jumping»*.

Filmas uzņemšana ilga nepārtraukti 12 gadus. Pirmo reizi tiek atklāta visa patiesība par ekstrēmāko sporta veidu – «base jumping».

Tas ir visekstrēmākais sporta veids, kurā pēc statistikas viens no katriem sešdesmit sportistiem iet bojā.

Taču risks zaudēt dzīvību neapstādina, un ar katru gadu arvien vairāk cilvēku sāk nodarboties ar šo bīstamo sporta veidu.

Filmas režisors Antons Kaļužnijs (Антон Калюжный) pats ir piedzīvojis šā ekstrēmā sporta veida bīstamo raksturu, kad, viņa izpletnim laikā neatveroties, Antons smagi nogāzās, zaudēja trīs litrus asiņu un trīs dienas pavadīja komā. Režisora traģiskais mirklis tika filmēts ar divām kamerām un ir iekļauts filmā.

Valērijs Rozovs (Валерий Розов), viens no galvenajiem varoņiem, nolēca no 7700 metru augstuma – tas ir absolūts pasaules rekords. Tomēr tas netika iekļauts Ginesa rekordu grāmatā. Viņš ir arī vienīgais no zināmajiem džamperiem, kurš ir nolēcis no Latvijas televīzijas torņa.

2016. gada statistika ir skarba – bojā gājuši 37 šā sporta veida cienītāji. Daudzus no viņiem filmas veidotāji pazina personīgi, līdz ar to filmu vairākkārt nācās pārveidot.

No četriem zināmākajiem sportistiem dzīvs ir palicis tikai viens – Džebs Korliss, kurš ir pazīstams ar iesauku «Cilvēks Putns».

Biļetes kino teātra kasē vai www.splendidpalace.lv

*Base jumping (lēkšana ar izpletni no fiksētiem objektiem - ēkām, torņiem, tiltiem, kalniem- («BASE» – akronīms no angļu valodas: Building, Antenna, Span, Earth)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu