«Kustība «Par!»» pieļauj, ka tās pārstāvjiem jāizstājas no «Vienotības» Saeimas frakcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partija «Kustība «Par!»» pieļauj, ka tās pārstāvjiem būtu jāizstājas no «Vienotības» Saeimas frakcijas, tomēr lēmums par šo jautājumu vēl nav pieņemts.

Pašlaik «Vienotības» frakcijā strādā četri deputāti, kas pārstāv «Kustību «Par!»», - Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Ints Dālderis, kā arī Andrejs Judins.

Partija «Kustība «Par!»» Saeimas vēlēšanās nestartēs kopā ar «Vienotību», bet turpinās sarunas ar partijām «Izaugsme», «Progresīvie», «Latvijas attīstībai» un pilsoniskās sabiedrības organizācijām par iespējamu kopīgu piedāvājumu vēlētājiem, aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāve Amālija Brūvere.

««Kustība «Par!»» piedalīsies 13.Saeimas vēlēšanās kā skaidra alternatīva valdošajai koalīcijai,» teikts partijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem. «Kustības «Par!»» pārstāvji uzskata «Vienotību» par cienījamu partneri, tomēr tās tālākā darbība valdošajā koalīcijā, kā arī virkne programmatisku atšķirību neļaujot pievienoties «Vienotības» un reģionālo partiju apvienībai.

«Līdz ar divu dažādu apvienību veidošanos «Kustības «Par!»» biedriem būtu loģiski turpināt darbu Saeimā kā neatkarīgajiem deputātiem. Tuvākajā laikā četri deputāti pieņems lēmumu par savu dalību Saeimas frakcijā,» teikts partijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Kā ziņots, partija «Vienotība» pirmdien nosūtījusi atklātu vēstuli partijai «Kustība «Par!»» ar aicinājumu uz sarunām par sadarbību centriski demokrātisko partiju apvienībā.

«Vienotība» aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā domes sēdē mudināja partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. Vienošanās par kopīgu startu jau esot panākta ar partijām «Kuldīgas novadam», «Tukuma pilsētai un novadam» un «Valmierai un Vidzemei». Savukārt sarunas par sadarbību vēl notiks ar Vidzemes partiju, Latgales partiju, LA, «Par!» un «Progresīvajiem», sestdien klāstīja «Vienotības» līderis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Tikmēr Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) kopā ar «Vienotību» startēt neplāno.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu